ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Πνοές σε τρεις χορδές» με την Γεωργία Νταγάκη

Η Γεωργία Νταγάκη, δεξιοτέχνης της κρητικής λύρας και ερμηνεύτρια, με μεγάλη γνώση της ελληνικής μουσικής, συνομιλεί επί σκηνής με τον Τάκη Χρυσικάκο σε μια ξεχωριστή μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο «Πνοές σε τρεις χορδές», όπου η μουσική και τα τραγούδια συνδιαλέγονται με την ποίηση και την πεζογραφία.

Η παράσταση θα παρουσιαστεί στη Φορτέτσα Ρεθύμνου το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Αυγούστου 2023, στις 21.00, στο πλαίσιο του προγράμματος 2023 του θεσμού του Υπουργείου Πολιτισμού «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός», με την υποστήριξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου και προσφέρεται δωρεάν για το κοινό.

Οι δύο καλλιτέχνες ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια φωνή αφύπνισης για όσα διακυβεύονται στο κατώφλι της κλιματικής αλλαγής και των μη αναστρέψιμων συνεπειών της: μαζί με τη θάλασσα, τα δάση και τον ουρανό, κινδυνεύουμε να απολέσουμε και το σπουδαίο εκείνο κομμάτι της εθνικής μας κληρονομιάς που εμπνέεται από αυτά, αφού οι αναφορές στη φύση, τόσο στη μουσική όσο και στη λογοτεχνία, θα γίνονται ολοένα και πιο ανοίκειες για κάθε επόμενη γενιά. Αντιστεκόμαστε με μια γιορτή αφιερωμένη στη φύση και την αναπαράστασή της στην ελληνική μουσική και τη λογοτεχνία.

Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός 2023

Ο επιτυχημένος θεσμός «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός» του Υπουργείου Πολιτισμού, που αναδείχθηκε τα τελευταία χρόνια ως ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά γεγονότα της χώρας και αγκαλιάστηκε θερμά από το κοινό της περιφέρειας, επιστρέφει το καλοκαίρι του 2023 με την τέταρτη διοργάνωσή του, προσφέροντας μια σπάνια πολιτιστική εμπειρία σε μοναδικούς αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Με κεντρικό θεματικό άξονα την κλιματική κρίση και τις συντριπτικές επιπτώσεις της για το παρόν και το μέλλον του πλανήτη, το φετινό φιλόδοξο και πολυδιάστατο πρόγραμμα των εκδηλώσεων του θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός» καλύπτει ένα ευρύ φάσμα πεδίων καλλιτεχνικής έκφρασης και φέρνει σε δημιουργικό διάλογο τον σύγχρονο πολιτισμό με την πολιτιστική κληρονομιά.

Το κοινό θα έχει τη μοναδική ευκαιρία να απολαύσει εξαιρετικά υψηλού επιπέδου εκδηλώσεις θεάτρου, μουσικής, παραστάσεων/δράσεων για παιδιά και εφήβους, χορού, εικαστικών/περφόρμανς και μουσικού θεάτρου σε αρχαία θέατρα, κάστρα, μνημεία, μουσεία, μονές, εκκλησίες, τζαμιά και σπήλαια έως και τις 31 Αυγούστου 2023.

Συντελεστές
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Γεωργία Νταγάκη, Γιάννης Πλιάγκος
Τραγούδι, λύρα: Γεωργία Νταγάκη
Θεατροποιημένη αφήγηση: Τάκης Χρυσικάκος
Κιθάρες: Πάνος Γεωργόπουλος
Κρουστά, τύμπανα: Λουκάς Καλαντζάκος
Λαούτο: Γιάννης Μολυμπάκης
Μπάσο: Γιώργος Χριστοδουλάκος
Ηχοληψία: Μάκης Δρακόπουλος
Σχεδιασμός φωτισμού: On Stage

Διεύθυνση παραγωγής: Άγγελος Γρίσπος
ΑΜΚΕ: ArtShuttle

Πληροφορίες

  • Όλες οι εκδηλώσεις προσφέρονται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού.
  • H προκράτηση θέσης είναι υποχρεωτική.
  • Αναλυτικές πληροφορίες και προκρατήσεις θέσεων στις ιστοσελίδες:
    digitalculture.gov.gr, nationalopera.gr