ΑΠΟΨΕΙΣ ΝΙΚΟΣ ΒΑΡΑΚΗΣ

Ποιος εφημερεύει σήμερα στην Παθολογική Κλινική του Γ.Ν. Ρεθύμνου; – του Νίκου Βαράκη

Η Ελένη Ιωαννίδου εφημερεύει, σήμερα στην Παθολογική κλινική του Ρεθύμνου. Δεν φαίνεται στο πρόγραμμα, μια που η εφημερία υπερβαίνει τον αριθμό των εφημεριών που επιτρέπεται από τον νόμο να κάνει, οπότε την υποχρεώνει με «εντέλλεσθε» η διοίκηση του Νοσοκομείου.

Εφημέρευε την προηγούμενη Παρασκευή, Κυριακή, Τετάρτη και σήμερα Σάββατο και μέσα στην βδομάδα είχε ένα ρεπό (χθες). Δηλαδή, σε 9 μέρες καλείται να δουλέψει 120 ώρες. Σήμερα αρχίζει την εφημερία της στις 9:00πμ και θα φύγει από το νοσοκομείο αύριο μετά τις 10 το πρωί. Αναρωτιέμαι, πόσοι μπορούν πραγματικά να εκτιμήσουν τι σημαίνει συνεχόμενη εργασία για περισσότερες από 24 ώρες. Μάλιστα, εργασία που απαιτεί νοητική εγρήγορση.Όπως θα δείτε, στο πρόγραμμα που είναι αναρτημένο στο site του νοσοκομείου (ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΗΜΕΡΑΣ ), η γυναίκα μου δεν φαίνεται καν να εφημερεύει, ενώ δεν φαίνεται ούτε το ΤΕΠ, ούτε η κλινική COVID γιατί όταν δεν υπάρχουν ειδικευόμενοι, απλά δεν αναγράφονται τα τμήματα.

Με εξαίρεση την Ελένη Ιωαννίδου, για την Παθολογική κλινική, στο ΤΕΠ και στην κλινική COVID σήμερα Σάββατο 23/1/21 (όπως και την περασμένη Κυριακή) δεν εφημερεύει άλλος ειδικευμένος.

Έχει ήδη ενημερώσει από χθες το Δ.Σ. του νοσοκομείου για τους κινδύνους της σημερινής εφημερίας, μια που καλείται να καλύψει τουλάχιστον την Παθολογική και το ΤΕΠ, και πιθανά και την COVID. Αυτό ακριβώς κάνει εδώ και περίπου 2 χρόνια σε πλείστες παρόμοιες περιπτώσεις. 

Όσο όμως τα προβλήματα δεν φτάνουν στην δημοσιότητα, ακόμα και για την διοίκηση απλά δεν υπάρχουν.    

Με εκτίμηση για την αλήθεια και τους Ρεθυμνιώτες.
Νίκος Βαράκης
Παιδίατρος IBCLC