ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

“Πολυεθνική”… καλλιέργεια κάνναβης στον Ασώματο Ρεθύμνου!

Συνελήφθησαν σήμερα  το πρωί, στο Δ.Δ. Ασώματου του Δήμου Αγίου Βασιλείου, από Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και του Τ.Α.Ε. Ρεθύμνου, ένας 50χρονος Έλληνας για κατοχή ναρκωτικών ουσιών, ένας 35χρονος Βραζιλιάνος και μία 47χρονη από την Αυστρία, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.

Ειδικότερα ύστερα από αξιολόγηση πληροφοριών, οι αστυνομικοί εντόπισαν σε θαμνώδη έκταση, δύο ειδικά διαμορφωμένους χώρους όπου καλλιεργούνταν συνολικά εννέα δενδρύλλια κάνναβης με ύψος έως ένα μέτρο και είκοσι εκατοστά, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. Επιπλέον, σε συσκευασία βρέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 34 γρ.

Από την ενεργηθείσα αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι τα δενδρύλλια καλλιεργούσαν ο 35χρονος και η 47χρονη, ενώ στον 35χρονο άνηκε και η ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης που βρέθηκε στο χώρο. Επίσης, σε έρευνα που έγινε στην οικία του 50χρονου, που βρισκόταν κοντά στο χώρο της καλλιέργειας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2,5 γρ. ακατέργαστης κάνναβης.

Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου. Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα Ρεθύμνου, ενώ σε βάρος του 35χρονου Βραζιλιάνου θα επιβληθεί το μέτρο της διοικητικής απέλασης, καθόσον διέμενε παράνομα στη Χώρα.