ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Πολιτικό μνημόσυνο και πανελλήνια βραβεία για τον Ελευθέριο Βενιζελο

Ελευθέριος ΒενιζέλοςΔιήμερες εκδηλώσεις για την επέτειο του θανάτου των Ελευθερίου και Σοφοκλή Βενιζέλου θα πραγματοποιηθούν στα Χανιά.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 21 Μαρτίου 2015, στις 19:00, στην αίθουσα «Σταύρος Σ. Νιάρχος» του Μεγάρου Μητροπολίτης Ειρηναίος Γαλανάκης, στη Χαλέπα, θα γίνουν οι απονομές των βραβείων του ΙΓ΄ Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Δοκιμίου για τον Ελευθέριο Βενιζέλο, που φέτος είχε θέμα «Το ευρωπαϊκό όραμα του Ελευθερίου Βενιζέλου». Την εκδήλωση οργανώνει το Εθνικό Ίδρυμα «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Τα βραβεία συνοδεύονται από χρηματικά ποσά και απονέμονται στις:

i) Α΄ βραβείο, Κορνηλία Μανωλάκη, 6ο Γυμνάσιο Χανίων,
ii) Β΄ βραβείο, Σοφία Βερυκίου, Γυμνάσιο Κολλεγίου Αθηνών, ,
iii) Γ΄ βραβείο, Νεκταρία Καλλιόπη Τσώρη, Εκπαιδευτήρια Γεωργίου Ζώη.

Χορηγοί των μαθητικών βραβείων είναι:

i) Α΄ βραβείο, Οικογένεια Καλογερή, στη μνήμη του Καπετάν Γιάννη Καλογερή,
ii) Β΄ βραβείο, Εφημερίδα «Χανιώτικα Νέα»,
iii) Γ΄ βραβείο, Φαλή Βογιατζάκη, στη μνήμη του πατέρα της Γεωργίου Βογιατζάκη.

Ακόμη, ο Γεώργιος Θεοδωράκης, επιχειρηματίας, θα αναγορευτεί Μεγάλος Ευεργέτης του Ιδρύματος, ενώ εταίροι του Ιδρύματος θα αναγορευτούν ο Εμμανουήλ Γιαννούλης, Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χανίων και ο Σπήλιος Χαραμής, Γενικός Διευθυντής του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ.

Tην Κυριακή 22 Μαρτίου 2015, στις 11:30 το πρωί, πραγματοποιείται στους Τάφους των Βενιζέλων, στον Προφήτη Ηλία Χανίων το ετήσιο πολιτικό μνημόσυνο των Ελευθερίου & Σοφοκλή Βενιζέλου. Στο μνημόσυνο, που συνδιοργανώνουν η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Χανίων και το Εθνικό Ίδρυμα «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», ομιλητής θα είναι Βασίλειος Λαμπρινός, Δήμαρχος Ηρακλείου. Πριν από το μνημόσυνο θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κυδωνίας & Αποκορώνου, κ.κ. Δαμασκηνού.