ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Πολλά τα αναπάντητα ερωτήματα για το θάνατο του βρέφους στο Ηράκλειο

Βενιζέλειο ΝοσοκομείοMυστήριο καλύπτει τις συνθήκες θανάτου του μόλις 28 ημερών βρέφους, το οποίο ουσιαστικά μεταφέρθηκε νεκρό από τους νεαρούς γονείς του στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο ανήμερα της Πρωτοχρονιάς.

Και σε αυτήν την περίπτωση το «κλειδί» βρίσκεται στα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων που αναμένονται το προσεχές χρονικό διάστημα.

Η πρώτη εικόνα από την διενέργεια της νεκροψίας-νεκροτομής κατέδειξε σύμφωνα με την ιατροδικαστή, Κατερίνα Κανάκη, ότι το νεογέννητο αγοράκι δεν ήταν παραμελημένο και δεν έφερε σημάδια άμεσης κακοποίησης.

Αυτό που προβληματίζει είναι το ιστορικό που υπάρχει καθώς με την γέννηση του το μωρό παρουσίασε συμπτώματα στερητικού συνδρόμου και χρειάστηκε να νοσηλευτεί στη Μονάδα Νεογνών.

Η εξέλιξη των γεγονότων δείχνει ότι το νεογέννητο στην συνέχεια παραδόθηκε στους γονείς του, οι οποίοι και το πήραν στο σπίτι. Αν ο θάνατος του βρέφους οφείλεται σε νέο στερητικό σύνδρομο ή σε άλλη αιτία, είναι υπό διερεύνηση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η μητέρα παρακολουθεί πρόγραμμα απεξάρτησης ενώ σύμφωνα και με τις διαβεβαιώσεις που έδωσε στους γιατρούς, δεν θήλαζε το αγοράκι αλλά το τάιζε με μπιμπερό.

Αν ισχύει αυτό, τότε σύμφωνα με την ιατροδικαστή, θεωρητικά θα μπορούσε να αποκλειστεί το ενδεχόμενο εκδήλωσης νέου στερητικού συνδρόμου, με την ίδια ωστόσο να παραπέμπει στα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων για ασφαλή συμπεράσματα.

Πηγή: cretalive.gr