ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Πόλος έλξης το νησί της Κρήτης για τους Ισραηλινούς

Πόλος έλξης το νησί για τους ΙσραηλινούςΑυξητική αναμένεται να είναι φέτος η τουριστική κίνηση στην Κρήτη από το Ισραήλ καθώς ολοένα και περισσότεροι επισκέπτες επιλέγουν το νησί μας. Μάλιστα το ενδιαφέρον των Ισραηλινών για την τουριστική αγορά της Κρήτης εκφράστηκε με την πολυπληθή προσέλευση τους στο περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης στην μεγάλη διεθνή τουριστική έκθεση «ΙΜΤΜ» που πραγματοποιήθηκε στο Τελ-Αβίβ.

Τα μηνύματα από την συγκεκριμένη αγορά είναι πολύ θετικά καθώς οι Ισραηλινοί επιλέγουν την Κρήτη ως τουριστικό προορισμό γιατί είναι ασφαλής, είναι κοντά στη χώρα τους αλλά και γιατί εκτιμούν τον πολιτισμικό πλούτο του νησιού, την Κρητική φιλοξενία και το ξεχωριστό Κρητικό τοπίο.

Έντονο ήταν επίσης το ενδιαφέρον των επισκεπτών για πληροφορίες σχετικά με τον τουρισμό πολυτελείας καθώς και για μεγάλης διάρκειας διακοπές στις φυσικές ομορφιές του νησιού.

Η Κρήτη είναι ένας από τους πλέον αγαπημένους τουριστικούς προορισμούς των Ισραηλινών με υψηλό αριθμό επαναλαμβανόμενων τουριστών. Σημειώνεται ότι οι δείκτες της τουριστικής κίνησης είναι ήδη αυξητικοί σε σχέση με πέρυσι ενώ εκτιμάται πως η αυξητική τάση θα είναι συνεχής τα επόμενα χρόνια.

Η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με το Γραφείο ΕΟΤ στο Ισραήλ, σύντομα θα δημιουργήσουν βάση δεδομένων, προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να γίνονται αποδέκτες ενημερωτικού υλικού και ιδιαίτερης πληροφόρησης για την Ελλάδα και το νησί μας.