ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Πολύμορφες δραστηριότητες της ΟΠ Κρήτης της ΚΝΕ στις 9 Μάη

Στo πλαίσιo του ανοίγματος της ΟΠ Κρήτης της ΚΝΕ, διοργανώνονται αγωνιστικές παρεμβάσεις τιμής και μνήμης μπροστά στη συμπλήρωση 75 χρόνων από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών.

Το μήνυμα της 9 Μάη, είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, καθώς μπροστά στην προσπάθεια να πείσουν τους νέους ότι δεν μπορούμε να ζήσουμε αλλιώς, μας δείχνει ότι οι λαοί έχουν την δύναμη να τα βάλουν ακόμα και με τους πιο ισχυρούς αντιπάλους. Μας δείχνει τον δρόμο για την πάλη του λαού, για μια πραγματικά ελεύθερη κοινωνία, μια κοινωνία απαλλαγμένη από πολέμους, φασισμό, προσφυγιά, κρίσεις και ανεργία.

Η μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών σφραγίστηκε όταν, ο στρατιώτης του Κόκκινου Στρατού καρφώνει την κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο στην καρδιά του ναζιστικού τέρατος, που εμπνέει ακόμα και σήμερα χιλιάδες νέους στη πάλη ενάντια στο φασισμό, που αποτελεί έναν αποθρασυμμένο καπιταλισμό. Ο ηρωισμός και η δύναμη με τον οποίο πολέμησε ο Κόκκινος Στρατός πηγάζει, από την πίστη ενός ολόκληρου λαού στην υπεράσπιση του πρώτου εργατικού σοσιαλιστικού κράτους, της ΕΣΣΔ, που φανέρωσε την ανωτερότητα της νέας σοσιαλιστικής κοινωνίας, της κοινωνικοποιημένης παραγωγής και του κεντρικού επιστημονικού σχεδίου, ικανό να καλύψει τις λαικές ανάγκες και να προσφέρει μια ζωή στο ύψος των σύγχρονων αναγκών.

Παραμένει επίκαιρο όσο ποτέ το σύνθημα “Σοσιαλισμός ή Βαρβαρότητα”.

Πιο συγκεκριμένα οι οργανώσεις της ΚΝΕ οργανώνουν :
• Το Σάββατο 9 Μάη, θα πραγματοποιηθούν παντού εξορμήσεις με τα φύλλα του Οδηγητή του Μάη στα χέρια, σε χώρους και στέκια της νεολαίας.
• Το Σάββατο 9 Μάη, στις 11:00, στη Στοά Μακάσι στο Ηράκλειο θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνου στο μνημείο για τους πεσόντες της Εθνικής Αντίστασης.
• Αντίστοιχα, το Σάββατο, στις 18:00, θα κατατεθεί στεφάνι από την ΤΟ Χανίων της ΚΝΕ, στην περιοχή του Αγίου Λουκά.
• Το απόγευμα της ίδιας μέρας, θα προχωρήσουν σε πολύμορφες παρεμβάσεις στη Πλ.Ελευθερίας στο Ηράκλειο και στην Πλ.Αγοράς στα Χανιά.
• Την Κυριακή 10 Μάη, η Ιδεολογική Επιτροπή της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ, διοργανώνει διαδικτυακή παρουσίαση του βιβλίου του Ιβάν Μιχαΐλοβιτς Μάισκι «Ποιος βοήθησε τον Χίτλερ;» (εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή»). Η βιβλιοπαρουσίαση θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας «Zoom», στις 19:00.
Join Zoom Meeting https://us04web.zoom.us/j/79381293623 Meeting ID: 793 8129 3623
• Επίσης, οι Οργανώσεις Λυκείων της ΤΟ Μαθητών της ΚΝΕ, διοργανώνουν διαδικτυακή συζήτηση για τις 9 Μάη.
Δηλώστε συμμετοχή στο: vaggosdoufex@gmail.com
• Με αφορμή την συμπλήρωση 75 χρόνων από την μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών, η Ιδεολογική Επιτροπή του ΣΠ της ΚΝΕ, μαζί με τις οργανώσεις της Σπουδάζουσας, ετοιμάζουν βίντεο αφιέρωμα σε μια άγνωστη πτυχή, της Συμβολής των Σοβιετικών Πανεπιστημίων στην Αντιφασιστική Νίκη, που θα προβληθεί το επόμενο διάστημα