ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο ΠΟΥΠΟΥΛΑΝΘΡΩΠΟΣ: Επιστρέφει στο Ρέθυμνο για μία ακόμη παράσταση!

16 Δεκεμβρίου. Στις 21:15

Μετά από 9 συνεχόμενα sold out, η θεατρική παράσταση ο “Πουπουλάνθρωπος”, επιστρέφει για μία ακόμη φορά, στον χώρο πολιτισμού “Σημείο”, για να τον δουν όσοι δεν πρόλαβαν, αλλά και για να τον ξαναδούν, εκείνοι που επιθυμούν. Τον περασμένο Οκτώβρη, υπενθυμίζεται, διαγωνίστηκε στο 10ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ιεράπετρας. Μετά από απόφαση, της κριτικής επιτροπής, που αποτελείται από καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου και του κοινού, απέσπασε τις εξής διακρίσεις: 

  • Καλύτερης Παράστασης, – Βραβείο Σκηνοθεσίας, – Βραβείο Κοινού, – Βραβείο Σκηνογραφίας, – Βραβείο Φωτισμού, – Βραβείο Πρωτότυπης Μουσικής – Ειδική μνεία ερμηνείας. 

H θεατρική παράσταση, απέσπασε πολύ καλές κριτικές, καθήλωσε τους θεατές, τους σόκαρε, ενώ σε άλλες στιγμές τους προβλημάτισε. Ένα δυνατό, θεατρικό κείμενο για την παιδική κακοποίηση, με ιστορίες για μεγάλα παιδιά. 

Η παράσταση επιστρέφει για μία ακόμη φορά στο Ρέθυμνο:

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου.

Ο  χώρος πολιτισμού “Σημείο” παρουσιάζει την σκληρή, μαύρη κωμωδία του Ιρλανδού, Μάρτιν Μακντόνα για την παιδική κακοποίηση.

Μπορούν τα παραμύθια να εμπνεύσουν αληθινά εγκλήματα;

«Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα κοριτσάκι που η μητέρα του και ο πατέρας του δεν του έδιναν παρά αγάπη…. Ήταν η ημέρα των γενεθλίων της, όταν ένα σημείωμα γλίστρησε κάτω από την πόρτα του κλειδωμένου δωματίου, ένα σημείωμα που έγραφε «Εσένα σε αγαπούν κι εμένα με βασανίζουν για επτά ολόκληρα χρόνια και ο μόνος λόγος ένα καλλιτεχνικό πείραμα που πέτυχε…». Το σημείωμα είχε υπογραφή «Η αδερφή σου» και ήταν γραμμένο με αίμα…»

Υπόθεση:

Μία συγγραφέας, σε ένα αυταρχικό καθεστώς, και η διανοητικά στερημένη αδερφή της, ανακρίνονται από 2 αστυνομικούς, καθώς οι σκοτεινές ιστορίες που γράφει η πρώτη, παρουσιάζουν ομοιότητες με μια σειρά παιδικών δολοφονιών , που συμβαίνουν στην πόλη. Μια ιστορία, όπου πραγματικότητα και ψευδαίσθηση μπλέκονται. Μικρές σκοτεινές ιστορίες με ήρωες παιδιά, αλλά όχι για παιδιά. Ένα συναρπαστικό, τρομακτικό, καθηλωτικό παραμύθι για τη ζωή, για την τέχνη,  τη διαφορετικότητα, τη βία και την κακοποίηση. 

Το έργο διακρίθηκε ως το καλύτερο νέο θεατρικό έργο με το Βραβείο Olivier το 2004, τιμήθηκε με το βραβείο Drama Desk Award 2004-2005 εξαιρετικού θεατρικού έργου το 2005, ενώ την ίδια χρονιά υπήρξε υποψήφιο ως το καλύτερο θεατρικό έργο για το Βραβείο Tony.

Συντελεστές

Διασκευή – Σκηνοθεσία: Γιάννης Μπλέτας

Επιμέλεια κίνησης: Χριστιάνα Μαυροματάκη

Ενδυματολογική επιμέλεια : Μαρία Βιβιλάκη

Ειδικός σχεδιασμός κοστουμιών: Στέλιος Ρουκουνάκης

Σχεδιασμός σκηνικού: Γιάννης Μπλέτας

Κατασκευή σκηνικού: Γιάννης Τσουπάκης

Μουσική: Αντώνης Ζαχαράκης

Φωτογραφίες – video: Ble Productions

Φωτογραφίες παράστασης: Γιώργος Μαυροειδής

Παίζουν: Ελένη Βαρούχα, Μυρτώ Μαρκάκη, Μαρία Παπαδάκη, Ιωάννα Χόμπη

Συμμετέχουν: Μαρία Βιβιλάκη, Χριστιάνα Μαυροματάκη

Eυχαριστούμε: Κυριακή Μπεμπή, Μαρία Βιβιλάκη ( MUSES RETHYMNO), Δραμουντάνη Στέφανο ( KLEISTRO)

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου – 21:15.

Τιμές εισιτηρίων: 12 ευρώ γενική είσοδος, 11 ευρώ μειωμένο.

Σημείο

Πατριάρχου Αθηναγόρα 17, Μισίρια.

Πληροφορίες / κρατήσεις θέσεων: 6983320439

Σελίδα FB: Σημείο / By Ble Productions