ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της 3ης εκθεσης βυζαντινής αγιογραφίας στο Πάνορμο

Στο πλαίσιο σεμνής τελετής πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 3 Νοεμβρίου 2014 η έναρξη παρουσίασης της 3ης Έκθεσης Βυζαντινής Αγιογραφίας των Αγιογράφων της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, που παρουσιάζεται σε συνεργασία της Τοπικής Εκκλησίας με τον Δήμο Μυλοποτάμου στο πλαίσιο του πολιτιστικού Φεστιβάλ «Ταλλαία 2014».

ekthesi-panormo1

Η έκθεση φιλοξενείται στον πολυχώρο πολιτισμού «Χαρουπόμυλος» στο Πάνορμο, κατόπιν ευγενικής παραχώρησης της Πολιτιστικής Εταιρείας Πανόρμου «Επιμενίδης».

Συμμετέχουν 36 Αγιογράφοι με περισσότερα από 100 έργα, τα οποία παρουσιάζουν την σύγχρονη δυναμική που αναπτύσσεται στο Ρέθυμνο και τον Μυλοπόταμο σε συνέχεια της σπουδαίας παράδοσης του τόπου αναφορικά με την συγκεκριμένη τέχνη.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με καλωσόρισμα του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Μυλοποτάμου και υπεύθυνου Τομέα Πολιτισμού κ. Μανούσου Κλάδου, ο οποίος τόνισε, ότι με την πραγματοποίηση της έκθεσης ξεκινά μια επιπλέον συνεργασία με την τοπική μας εκκλησία, αυτής στον πολιτιστικό τομέα με έμφαση στο μεγάλο κεφάλαιο του βυζαντινού μας πολιτισμού.

Ακολούθως ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως π. Νικόλαος Νικηφόρος αναφέρθηκε στην εξέλιξη και τους στόχους της διοργάνωσης αυτής της έκθεσης που έχει γίνει θεσμός για την Εκκλησιαστική μας επαρχία και αναδεικνύει την σημαντική καλλιτεχνική δυναμική που αναπτύσσεται στον τομέα της Βυζαντινής Αγιογραφίας.

Τέλος η εκδήλωση έκλεισε με σύντομή ομιλία από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγένιο, ο οποίος συνεχάρη τους Αγιογράφους που συμμετέχουν, επισήμανε την καθιέρωση της παρουσίασης της έκθεσης και στον Μυλοπόταμο, δηλώνοντας ταυτόχρονα την έμπρακτη στήριξη του σε κάθε δημιουργική προσπάθεια πνευματικής αναγέννησης του τόπου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Μυλοποτάμου κ. Δημήτρης Κόκκινος, ο Αντιδήμαρχος Μυλοποτάμου κ. Μιχάλης Σωπασής, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι Τοπικών Κοινοτήτων, πολιτιστικών συλλόγων και φορέων, Κληρικοί του Μυλοποτάμου, αγιογράφοι και πλήθος κόσμου.

Η έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό κάθε απόγευμα κατά τις ώρες 17:00 έως 20:00 έως την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014.

Με την έκθεση αυτή ολοκληρώνεται το πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων του φεστιβάλ «Ταλλαία 2014» στον Δήμο Μυλοποτάμου, το οποίο ξεκίνησε τον περασμένο Ιούλιο και σημείωσε τεράστια επιτυχία.