ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Συνάντηση των επιτροπών τουριστικής προβολής των Δήμων του Ρεθύμνου με σκοπό την καλύτερη προβολή

Με στόχο τον καλύτερο συντονισμό στην τουριστική προβολή της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, πραγματοποιήθηκε η 2η συνάντηση των επιτροπών τουριστικής προβολής και ανάπτυξης των Δήμων Ρεθύμνης, Μυλοποτάμου, Αγ. Βασιλείου, Αμαρίου και Ανωγείων με την συμμετοχή εκπροσώπων του Συλλόγου Ξενοδόχων Ρεθύμνου, του Συλλόγου Τουριστικών Πρακτόρων Ρεθύμνου, της Ένωσης Τουριστικών Καταλυμάτων Ν. Ρεθύμνης “Ο Ξένιος Ζευς”, της Ομοσπονδίας Τουριστικών καταλυμάτων Ν. Ρεθύμνης «ΑΡΚΑΔΙ» του ΑΚΟΜΜ – ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ ΟΤΑ Α.Ε. και του Δικτύου «ΙΔΑΙΟΝ» του Γεωπάρκου Ψηλορείτη.

Τις εργασίες της σύσκεψης που έγινε το απόγευμα της Δευτέρας 25 Οκτωβρίου 2021 με πρόσκληση του Οργανισμού Πολιτισμού – Τουρισμού & Νέας Γενιάς Δήμου Μυλοποτάμου «Ο Αυλοπόταμος»,  φιλοξένησαν τα ξενοδοχεία ROYAL BLUE και THE ROYAL SENSES της Οικογένειας Τρούλη στο Πάνορμο του Δήμου Μυλοποτάμου, όπου και συνεχίστηκε η συζήτηση, η οποία ξεκίνησε στις 22 Σεπτεμβρίου στον Πλακιά του Δήμου Αγίου Βασιλείου.

Οι συναντήσεις αυτές υλοποιούνται στο πλαίσιο της καλύτερης συνεργασίας των δημοτικών επιτροπών τουρισμού με στόχο την κοινή γνωριμία και πλεύση στα ζητήματα τουριστικής προβολής και ανάπτυξης. Στοχεύουν στον συντονισμό και στην διεύρυνση του κύκλου συνεργασίας και εργασίας επί του αντικειμένου που τους έχει ανατεθεί από τα Δημοτικά Συμβούλια.

Στη προκείμενη συνάντηση εργασίας έγινε αναλυτική ενημέρωση για τα θετικά μηνύματα που προέκυψαν από την διεθνή τουριστική έκθεση στο Παρίσι, στην οποία παρευρέθησαν η Αντιδήμαρχος Ρεθύμνου κ. Πέπη Μπιρλιράκη, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων κ. Μανώλης Τσακαλάκης και το μέλος της Επιτροπής Τουρισμού Μυλοποτάμου κ. Γιώργος Μαραβελάκης, ο οποίος ενημέρωσε και για το μεγάλο ενδιαφέρον που έδειξαν για την Κρήτη και το Ρέθυμνο οι συμμετέχοντες στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις Πράγα, Βαρσοβία, Βουδαπέστη, Λιουμπλιάνα και Μπρατισλάβα, στις οποίες και παρευρέθηκε.

Στην συνέχεια οι εκπρόσωποι των συμμετεχόντων φορέων συζήτησαν και συμφώνησαν όπως η 3η συνάντηση αφιερωθεί στην ενημέρωση για το Γεωπάρκο του Ψηλορείτη, οπότε και θα φιλοξενηθεί στο Κέντρο Ενημέρωσης του ΑΚΟΜΜ – ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ ΟΤΑ Α.Ε. στα Ανώγεια αρχές Δεκεμβρίου ενώ σε χρόνο που θα καθοριστεί οι πέντε δήμοι θα παρουσιάσουν αναλυτικά τις δυνατότητες που έχουν για να ανταποκριθούν με αξιοπιστία στις ποικίλες μορφές ενδιαφέροντος που εκδηλώνεται για το Ρέθυμνο από τις διεθνείς τουριστικές αγορές.

Στο μεταξύ, όλοι οι δήμοι θα μπορούν να αξιοποιούν το ιδιαίτερα σημαντικό ψηφιακό εργαλείο διεθνούς προβολής «rethymno.guide» ενώ αποτελεί πρόταση, στο εξής όλοι οι φορείς στα έγγραφα και στις επιστολές τους να αναφέρουν την ηλεκτρονική διεύθυνση www.rethymno.guide ως σημείο αναφοράς και προβολής του τοπικού τουριστικού προορισμού.