ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Πραγματοποιήθηκε η 3η εθελοντική αναδάσωση του οικολογικού παιδικού σταθμού «Το Δέντρο»

Την Κυριακή 23 Νοεμβρίου, ο Παιδικός Σταθμός «Το Δέντρο» πραγματοποίησε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά την αναδάσωση στο καμένο δασάκι του Μασταμπά.

Παιδιά, γονείς και φίλοι της δράσης συναντήθηκαν με χαμόγελο και διάθεση προσφοράς, με στόχο να φυτέψουν νέα δέντρα και να στηρίξουν την προσπάθεια αναγέννησης της περιοχής.

Με απλά βήματα και πολλή αγάπη για τη φύση, οι μικροί και οι μεγάλοι συμμετέχοντες τοποθέτησαν στο έδαφος δεκάδες νέα δενδρύλλια, δίνοντας ένα ακόμη ουσιαστικό βήμα για την αποκατάσταση ενός δάσους που αποτελεί σημαντικό κομμάτι για την πόλη του Ρεθύμνου. Η δράση αυτή δεν συμβάλλει μόνο στην αναδάσωση, αλλά και στην καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης στα παιδιά, που μαθαίνουν από νωρίς τη σημασία της προστασίας του φυσικού μας περιβάλλοντος.

Ο Παιδικός Σταθμός «Το Δέντρο» ευχαριστεί θερμά τον δήμο Ρεθύμνης για τη χορήγηση των δέντρων, αλλά και όλους όσους συμμετείχαν και στήριξαν την προσπάθεια, δείχνοντας στην πράξη πως όταν συνεργαζόμαστε, μπορούμε να προσφέρουμε πραγματική αλλαγή. 

Και ας θυμόμαστε όλοι: κάθε δέντρο που φυτεύουμε σήμερα είναι ένα μικρό βήμα προς ένα πιο καθαρό, πιο πράσινο και πιο αισιόδοξο αύριο. Είναι ένα δώρο που αφήνουμε στα παιδιά μας και μια υπόσχεση ότι θα συνεχίσουμε να φροντίζουμε τη φύση όπως φροντίζει κι εκείνη εμάς.