Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης, με μεγάλη συμμετοχή κοινού, η ενημερωτική η εκδήλωση με θέμα «Η εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου  στις Επιχειρήσεις της Κρήτης», στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Ρεθύμνου.

Η αναλυτική παρουσίαση του μέτρου του Μεταφορικού Ισοδύναμου πραγματοποιήθηκε από τον κ. Κωνσταντίνο Νικολόπουλο, Ειδικό σύμβουλο του αναπληρωτή υπουργού Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, που είναι και υπεύθυνος της ομάδας εργασίας για το μεταφορικό ισοδύναμο. Στη συνέχεια ο κ. Γιώργος Μαυράκης, στέλεχος ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ (εταίρος ΕΦΕΠΑΕ) παρουσίασε τα τεχνικά χαρακτηριστικά της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του μέτρου, καθώς και τις  διαδικασίες εφαρμογής του του μέτρου, που στην Κρήτη απευθύνεται σε πρώτο στάδιο αποκλειστικά στις επιχειρήσεις του νησιού. Σύντομη εισήγηση πραγματοποιήθηκε από. το μέλος της Διοίκησης του Επιμελητηρίου κ. Νίκο Ρεϊζάκη, ο οποίος με την ιδιότητα του αντιπρόεδρου του ΕΟΑΕΝ (Επιμελητηριακός Όμιλος Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών), συμμετείχε ενεργά στην ομάδα εργασίας για την επίτευξη του στόχου ένταξης της Κρήτης στο Μέτρο. 

Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης κ. Γιώργος Γιακουμάκης, τόνισε μεταξύ άλλων ότι μετά από πολλές προσπάθειες, συναντήσεις με φορείς της Κυβέρνησης, προτάσεις και υπομνήματα, αλλά και με την επιστημονική τεκμηρίωση της σχετικής αναγκαιότητας, οι επιχειρήσεις της Κρήτης είναι οριστικά επιλέξιμες για χρηματοδότηση μέρους του μεταφορικού τους κόστους, κάτι που πρόκειται να αρχίσει να εφαρμόζεται άμεσα. 

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν μεταξύ άλλων η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου κα Μαίρη Λιονή, ο πρόεδρος του συλλόγου Ξενοδόχων κ. Εμμανουήλ Τσακαλάκης, εκπρόσωπου επαγγελματικών και αυτοδιοικητικών φορέων και μέλη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης.  Μετά το πέρας των εισηγήσεων ακολούθησε συζήτηση με τους ενδιαφερόμενους προς επίλυση αποριών.