ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα «Συνεργασίες, Υποστήριξη & Προοπτικές στις Σχολικές Μονάδες της ΔΔΕ Ρεθύμνου»

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022 η 2η Ημερίδα με θέμα «Συνεργασίες, Υποστήριξη & Προοπτικές στις Σχολικές Μονάδες της ΔΔΕ Ρεθύμνου». Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Ρεθύμνου και φιλοξενήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του 5ου Γυμνάσιου Ρεθύμνου (Αρσάνιο Γυμνάσιο) στο Σφακάκι.

Τη συζήτηση συντόνισε ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου κ. Μαραγκάκης Μανούσος και συμμετείχαν οι Διευθύντριες και οι Διευθυντές των Γυμνασίων και Λυκείων του Νομού Ρεθύμνης, καθώς και ο Προϊστάμενος Εκπαιδευτικών Θεμάτων κ. Αντωνιάδης Παναγιώτης.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης κ. Καρτσωνάκης Εμμανουήλ, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου κ. Καρβούνης Λάμπρος και οι Πρόεδροι των Δημοτικών Επιτροπών Παιδείας κ.κ. Γεωργαλής Γεώργιος (Δήμος Ρεθύμνου), Τσουρδαλάκης Αντώνιος (Δήμος Αγ. Βασιλείου) και Ψαρουδάκης Εμμανουήλ (Δήμος Αμαρίου).

Τα θέματα που παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν αφορούσαν στις σχολικές μεταβολές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κατά τα επόμενα σχολικά έτη, στην εξέλιξη του μαθητικού δυναμικού, καθώς και στη διασύνδεση των κοινωνικών υπηρεσιών των Δήμων με τους Συντονιστές και το υποστηρικτικό προσωπικό των ΣΔΕΥ. Επιπλέον, παρουσιάστηκε ο Χάρτης Χωροταξικής Κατανομής μαθητών των σχολικών μονάδων, ο οποίος έχει αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα της ΔΔΕ Ρεθύμνου ( https://dide.reth.sch.gr ) και περιέχει στοιχεία για διευκόλυνση γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών.

Επίσης, στην εκδήλωση παρευρέθηκε η Προϊστάμενη της Νομικής Υπηρεσίας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης κ. Θεοδοσάκη Καλλιόπη, η οποία ανέπτυξε και παρουσίασε θέματα Εκπαιδευτικής Νομοθεσίας και Παιδαγωγικών Μέτρων.