ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα του Κέντρου Πρόληψης Ρεθύμνου για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης είχε τη χαρά να υποδεχτεί στο Δημοτικό Κήπο Ρεθύμνου τον κ. Μανόλη Σφακιανάκη, Aντιστράτηγο ε.α. της ΕΛ.ΑΣ και πρόεδρο του Ινστιτούτου CSI και την κ. Καλλιόπη Ιωάννου, Καθηγήτρια Εγκληματολογίας και Ιδρύτρια Traumahelp, Διευθύντρια του Ινστιτούτου CSI, σε μια ενδιαφέρουσα ημερίδα με θέμα «Κίνδυνοι και κανόνες ασφάλειας στο διαδίκτυο: πως να προστατέψετε τα παιδιά σας».

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τους κινδύνους του Διαδικτύου, για τους κανόνες της ασφαλούς χρήσης του και για τρόπους που θα βοηθήσουν παιδιά και γονείς να απολαμβάνουν τα οφέλη της τεχνολογίας, προστατευόμενοι από ενδεχόμενους κινδύνους. Και οι δύο ομιλητές μοιράστηκαν τη γνώση τους, μέσα από πολλά παραδείγματα και περιστατικά με τα οποία έχουν έρθει σε επαφή. Επίσης, τόνισαν τη σημαντικότητα της ουσιαστικής επικοινωνίας μεταξύ των μελών της οικογένειας, την ύπαρξη ορίων και εκπαίδευσης των παιδιών.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης κ. Παρασύρης Γιάννης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου κ.κ. Πρόδρομος, η κα Κουτσαλεδάκη Ρένα, Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου και η κα Καββάλου Μαρία, Διευθύντρια Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Ρεθύμνου.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση. Το Κέντρο Πρόληψης με τη νέα σχολική χρονιά πρόκειται να συνεχίσει τις παρεμβάσεις του στη σχολική κοινότητα – γονείς εκπαιδευτικοί, παιδιά – σε σχέση με το ευαίσθητο θέμα της Ασφαλούς Χρήσης του Διαδικτύου. Παράλληλα, πρόκειται να υλοποιήσει και νέες δράσεις σε συνεργασία με εξειδικευμένους φορείς, με στόχο την ενημέρωση την ευαισθητοποίηση και πρόληψη μη υγιών συμπεριφορών, που αφορούν στον ψηφιακό κόσμο.