Με σύμμαχο τον καλό καιρό, αλλά με λιγότερους του αναμενομένου Ρεθεμνιώτες, ξεκίνησαν την Πέμπτη οι εκδηλώσεις για το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι 2020.

Η αυλαία άνοιξε στις 17:30 στη Μεγάλη Πόρτα (Εθνικής Αντιστάδεως) με παιδικό πάρτι με μουσική και δρώμενα από το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης και εκπαιδευτικών  της ΚΕΔΗΡ  και το «Αερόστατο».

Στις  18:30 ο Βασιλιάς Καρνάβαλος, με το μικρό Καρναβαλάκι, ξεκίνησε την πορεία του στους δρόμους της παλιάς πόλης, καταλήγοντας στην παραλία, στη  θέση Λαβύρινθος. Στις 19:30 μετά την άφιξη του Βασιλιά Καρνάβαλου, ακολούθησε χορευτικό σόου, το οποίο ήταν το προοίμιο της θεματικής του φετινού Καρναβαλιού και παρουσιάστηκε με χοροθέατρο.

Βίντεο It’s me, Alex!

Λίγο μετά τις 20.00 πραγματοποιήθηκε η επίσημη έναρξη του Καρναβαλιού από τον Δήμαρχο Ρεθύμνης κ. Γιώργη Μαρινάκη, ο οποίος κήρυξε την έναρξη των Καρναβαλικών εκδηλώσεων για το 2020. Ακολούθως, οι ομάδες του Ρεθεμνιώτικου καρναβαλιού παρουσίασαν τις στολές τους και ξεσήκωσαν τον κόσμο με το κέφι τους!

Stavento – φώτο Κ. Βασιλάκης

Οι εκδηλώσεις για την Τελετή Έναρξης έκλεισαν με τη συναυλία του γνωστού συγκροτήματος Stavento, μια συναυλία που φέτος είχε υιοθετηθεί από το Σύλλογο Εστίασης και από τοπικούς επιχειρηματίες.

Βίντεο Ειρήνη Σοφουλάκη