ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Πραγματοποιήθηκε παρά τον άστατο καιρό η συναυλία διεκδίκησης των πρωτοβάθμιων σωματείων Ρεθύμνου

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία παρά τον άστατο καιρό η συναυλία διεκδίκησης των πρωτοβάθμιων σωματείων Ρεθύμνου την περασμένη Πέμπτη.

Τη συναυλία που μεταφέρθηκε στην εσωτερική αίθουσα εκδηλώσεων στο σπίτι του πολιτισμού άνοιξε η Μαρία Κώττη με το συγκρότημά της αποτελούμενο από τους Μιχάλη Ζεγα, Μιχάλη Αυλωνίτη και Χριστόφορο Πιτσιδημο. Με μουσικές που πάντρεψαν τη σύγχρονη μουσική με την παραδοσιακή, με γνωστά και άγνωστα τραγούδια το συγκρότημα ταξίδεψε το κοινό στο παρελθόν και το παρόν.

Εκ μέρους των σωματείων καλωσόρισμα απεύθυνε  η Κλεοπάτρα Περάκη πρόεδρος του σωματείου προσωπικού καθαριότητας δημόσιων και ιδιωτικών κτηρίων. Αφού ευχαρίστησε θερμά τους καλλιτέχνες για τη συμμετοχή τους επισήμανε ότι αυτή η συναυλία αποτελεί συνέχεια των μαζικών κινητοποιήσεων του προηγούμενου διαστήματος κόντρα στην πολιτική που μετράει της ζωές των εργαζομένων σαν κόστος με τραγικά αποτελέσματα. Έκλεισε με ένα ποίημα του Αποστόλη Ζυμβρακάκη με τίτλο «Κοίτα τη δουλειά σου» και με την υπόσχεση ότι δε θα κοιτάξουμε τη δουλειά μας αλλά θα αγωνιστούμε με μεγαλύτερη αυταπάρνηση για τα δικαιώματά μας.

Στην συνέχεια η συναυλία συνέχισε με παραδοσιακό και λαϊκό πρόγραμμα από τους Μανώλη Ψαράκη και Στέλιο Παπαμιχαήλ και έκλεισε με κρητικές μελωδίες από το σχήμα του Λευτέρη Τζαγκαράκη, του Αποστόλη Ιλερή και του Ηλία Κατσαβίδη.

Τα σωματεία έδωσαν το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού στην Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση που ήδη προετοιμάζεται.