ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Πραγματοποιήθηκε το πρώτο Φεστιβάλ διασύνδεσης τοπικότητας & γαστρονομίας We Do Local Festival

Τη χαρά να απολαύσουν το πρώτο Φεστιβάλ διασύνδεσης τοπικότητας, γαστρονομίας, επιχειρηματικότητας & φιλοξενίας είχαν όσοι συμμετείχαν στο We Do Local Festival, powered by ΙΕΚ ΑΚΜΗ.

Για δύο ημέρες, η καρδιά της τοπικής οικονομίας και γαστρονομίας «χτυπούσε» στο ξενοδοχείο Candia Maris Beach Resort που φιλοξένησε το φεστιβάλ We Do Local, με τους καθηγητές και σπουδαστές της μεγαλύτερης πανελλαδικά σχολής τουρισμού κι επισιτισμού, του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, να υποστηρίζουν μέσω εξειδικευμένων σεμιναρίων και Master Classes, το εγχείρημα. Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν οι μέτοχοι της εταιρείας Τοπική Παραγωγή & Φιλοξενία ΑΕ – We Do Local, επαγγελματίες από το χώρο του Τουρισμού και Επισιτισμού, πλήθος κόσμου καθώς και εταιρείες τοπικών παραγωγών όπως αφοί Κασσάκη αλλαντικά, Ελαιώνας Ανδρουλάκη, Zaro’s, Φήμη, καφές Δανδάλη, Delights of Crete, Κρητών Άρτος, οινοποιείο Διαμαντάκης, οινοποιείο Λυραράκης, Wines of Crete, Wine Walkers, Καλημέρα Φρούτα, Τα μερακλίδικα από την οικογένεια Κυριακάκη, Λαδάκης Farm, Αγνότης – Συλλιγάρδος, μέλι Άρωμα Κρήτης, Aegeo Spas, Αφοί Βαρδαλαχάκη, Χημική προμηθευτική και Φυτώριο Καρτερού Στέλιος – Στέλλα.

Οι πύλες του Φεστιβάλ άνοιξαν με τη Γενική Συνέλευση της Τοπικής Παραγωγής και Φιλοξενίας ΑΕ και την παρουσίαση του προτύπου We do local και του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, για να ακολουθήσει ένας ανοιχτός μπουφές αποκλειστικά τοπικών προϊόντων και παραγωγών της Κρήτης που επιμελήθηκαν καθηγητές και σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν δύο εξειδικευμένα σεμινάρια από τις κ.κ. Λουλάκη και Κόκκινου, αλλά και από τον κ. Ταλιούρη, για το Marketing στα Social Media, αλλά και για την Αειφόρο Ανάπτυξη και την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη.

Η Κυριακή ήταν αφιερωμένη αρχικά στα παιδιά, τα οποία με την ομάδα ζαχαροπλαστικής του ΙΕΚ ΑΚΜΗ και τους καταξιωμένους Pastry Chefs της Σχολής, δημιούργησαν γλυκίσματα, τα οποία φούρνισαν σε πραγματικό χρόνο και απόλαυσαν με τους γονείς και όλους τους παραβρισκόμενους. Αμέσως μετά, πραγματοποιήθηκε το Live Masterclass Food & Wine Pairing στις εγκαταστάσεις του εστιατορίου A la Carte. Οι σπουδαστές της Σχολής Μαγειρικής του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, με τον Chef τους Σταύρο Καρπαθιωτάκη, έψησαν μοναδικά δημιουργικά πιάτα αξιοποιώντας αποκλειστικά τοπικές πρώτες ύλες, τις οποίες η καθηγήτρια Σοφία Μιχελινάκη, συνόδευσε με εξαιρετικούς τοπικούς οίνους, από παραγωγούς – μέλη του Δικτύου Οινοποιών Κρήτης.

Το φεστιβάλ επισκέφθηκε παράλληλα ο Αντιδήμαρχος Πρωτογενή Τομέα Πέτρος Ινιωτάκης, ο οποίος εξήρε την προσπάθεια των διοργανωτών, εξέφρασε τη βούληση της Δημοτικής Αρχής για στήριξη κι ενίσχυση της τοπικότητας και της οργανωμένης τοπικής ανάπτυξης και παραγωγής, ενώ ζήτησε να ακολουθήσουν συναντήσεις προγραμματισμού αντίστοιχων δράσεων και περαιτέρω ενίσχυσης της ανάπτυξης. Οι διοργανωτές είδαν θετικά την πρόταση, ενώ στη λογική της σύνθεσης προσανατολίζονται στο να προχωρήσουν αντίστοιχες δράσεις.

Σχετικά με το We do local: Το We do local είναι ένα εγχείρημα το οποίο δημιουργήθηκε από δεκαπέντε σημαντικούς παράγοντες της τουριστικής βιομηχανίας όλης της Κρήτης και δύο της Χαλκιδικής. Έχει δημιουργηθεί για να πιστοποιεί τουριστικά καταλύματα και πλοία και λειτουργεί κάτω από μία συγκεκριμένη φιλοσοφία: διαδίδοντας τα τοπικά ήθη και έθιμα, παρουσιάζοντας την τοπική κουζίνα, υποστηρίζοντας τους τοπικούς παραγωγούς, με σεβασμό στο περιβάλλον και την αειφορία, στηρίζοντας το τοπικό εργατικό δυναμικό. Το We do local έως σήμερα διαθέτει 34 Πιστοποιημένα Μέλη, 29 ξενοδοχειακές μονάδες και 5 πλοία.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το site : www.wedolocal.gr