ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

“Πράσινο φως” για τη μεγάλη τουριστική επένδυση στην Τριόπετρα!

TriopetraΤο “πράσινο φως” έδωσε χθες το ΥΠΕΚΑ, σε μεγάλο επιχειρηματικό όμιλο με συμφέροντα στην Κύπρο, που είχε ζητήσει να προχωρήσει στην πολεοδόμηση 110 στρεμμάτων μιας από τις ομορφότερες περιοχές της Κρήτης, στην Τριόπετρα Αγίου Βασιλείου του νομού Ρεθύμνου.

Παρά τις αρχικές αντιρρήσεις και τις επιμέρους διαφωνίες, το ΥΠΕΚΑ χθες έδωσε την πρώτη έγκριση γεωλογικής καταλληλότητας για δόμηση της προς πολεοδόμηση περιοχής για “οικιστική ανάπτυξη παραθεριστικών κατοικιών με υποστηρικτικές υπηρεσίες στην περιοχή Ειδικά ρυθμιζόμενης Πολεοδόμησης στη θέση “Τριόπετρα”της δημοτικής ενότητας Λάμπης του δήμου Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου.

Πρόκειται για δύο ξενοδοχεία που θα περιλαμβάνουν παραθεριστικές κατοικίες για υψηλού εισοδήματος τουρίστες. Τα κτίσματα θα είναι πάνω στον όρμο της Τριόπετρας και γι αυτό οι γεωλογικές μελέτες έγιναν με ιδιαίτερη προσοχή και υπάρχουν συγκεκριμένες επισημάνσεις από το Υπουργείο.

Η τουριστική αφορά επένδυση ύψους 400 εκατ. και περιλαμβάνει δυο πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες, με συνεδριακά και αθλητικά κέντρα καθώς και κέντρα θαλασσοθεραπείας, όπως επίσης οργανικές φάρμες καλλιέργειας. Σύμφωνα με πληροφορίες η επένδυση πρόκειται να δημιουργήσει περίπου 1000 νέες θέσεις εργασίας.