Πρεμιέρα για “Τα Χρόνια της Μεγάλης Ζέστης” στο Ηράκλειο

Την Δευτέρα 26 Μαρτίου στις 9.30 μ.μ. στο Κινηματοθέατρο Αστόρια θα προβληθούν “Τα Χρόνια της Μεγάλης Ζέστης” της Φρίντας Λιάππα, σε πρώτη προβολή 27 χρόνια μετά την παραγωγή της ταινίας, από την Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου.

Την ταινία θα προλογίσει η Λίζα Θεμελή, μελετήτρια του κινηματογραφικού έργου της Φρίντας Λιάππα, και θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Στα χρόνια της μεγάλης ζέστης μεταφερόμαστε σε ένα καλοκαιρινό παραθαλάσσιο τοπίο. Εκεί ζει μόνη της η Ηλέκτρα, μια νεαρή γυναίκα που δε γνωρίζει το παρελθόν της. Μια μέρα φτάνει στη παραλία ο Παύλος, η μνήμη του οποίου βρίσκεται σε σύγχυση λόγω της μεγάλης ζέστης. Καθώς ο καύσωνας επιδεινώνεται, οι παραθεριστές οδηγούνται σε εκρήξεις. Ένα ερωτικό πάθος ενώνει την Ηλέκτρα και τον Παύλο, ώσπου οι μνήμες ξεκαθαρίζουν επιστρέφοντας στο παρελθόν, όταν μετά από ένα πανηγύρι στην παραλία είχε γίνει ένα φονικό.

Πρόκειται για το κινηματογραφικό κύκνειο άσμα της Φρίντας Λιάππα, μια ποιητική πολυεπίπεδη ταινία με εξαιρετική φωτογραφία από το Νίκο Σμαραγδή και πρωτότυπη μουσική από το Θάνο Μικρούτσικο. Η ταινία αν και προβλήθηκε στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Βερολίνου, λόγω της ιδιάζουσας μορφής λογοκρισίας που δέχτηκε στην Ελλάδα δεν έχει επικοινωνήσει μέχρι σήμερα με το κοινό.

ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΖΕΣΤΗΣ (1991, 104’) Φιλμ, Έγχρωμο

Σκηνοθεσία: Φρίντα Λιάππα
Σενάριο: Φρίντα Λιάππα, Μαριτίνα Πάσσαρη
Φωτογραφία: Νίκος Σμαραγδής
Μουσική: Θάνος Μικρούτσικος
Πρωτ: Ηλέκτρα Αλεξανδροπούλου, Περικλής Μουστάκης, Σοφία Σεϊρλή, Γιώργος Κώνστας, Μάνια Παπαδημητρίου, Μαριτίνα Πάσσαρη

Δευτέρα 26/03/2018 – 21:30
στο Κινηματοθέατρο Αστόρια
από την Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου