ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Πρεμιέρα στην Κρήτη για την ταινία «Ξα μου»

H ταινία «Ξα μου» αναφέρεται στην Κρήτη και την οικονομική κρίση. Δείτε το τρέιλερ.

ksa_mou_tainia

Αφού απέσπασε εξαιρετικές κριτικές στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, η ελληνική ταινία «Ξα μου» της κρητικιάς, Κλειούς Φανουράκη, έρχεται να κάνει πρεμιέρα και στην Κρήτη.

Η ταινία πραγματεύεται την οικονομική κρίση και εκτυλίσσεται στο νησί. Πρωταγωνιστής ο διεθνούς φήμης ηθοποιός, Γιώργος Χωραφάς, ο οποίος υποδύεται έναν διευθυντή ξενοδοχείου, τον οποίο «χτυπά» η κρίση που μαστίζει ολόκληρη τη χώρα.

Το «Ξα μου» κάνει πρεμιέρα στο Ηράκλειο στις 15 Ιουνίου και έπειτα θα γίνει η διανομή της σε ολόκληρη την Ελλάδα. Πρωταγωνιστούν, επίσης, η Άννα Φόνσου και ο Λευτέρης Ελευθερίου. Το σενάριο και την σκηνοθεσία υπογράφει η Κλειώ Φανουράκη.

«Είναι η πρώτη μου ταινία μεγάλου μήκους, με κεντρικό θέμα το νησί μου. Πρόκειται για μια αισιόδοξη ταινία, που δίνει λύση στα προβλήματα πολλών ανέργων, προβάλλοντας ταυτόχρονα τα κρητικά παραδοσιακά προϊόντα, την κουλτούρα και την νοοτροπία του τόπου, αλλά και την δοτικότητα και στήριξη των Κρητικών στις δύσκολες στιγμές» αναφέρει η σκηνοθέτης της ταινίας, Κλειώ Φανουράκη.

«Είμαι χαρούμενη από την ανταπόκριση του κόσμου. Η προετοιμασία της ταινίας ξεκίνησε το 2014. Τα γυρίσματα έγιναν εν μέσω capital controls, τον Αύγουστο του 2015 και τον Νοέμβριο του 2016 η ταινία ολοκληρώθηκε με γυρίσματα σε Καλιφόρνια και Λος Άντζελες» λέει η κα Φανουράκη.