ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Προχωράει το έργο της διαμόρφωσης και διαπλάτυνσης του δρόμου προς τις παραλίες του Κεραμέ

Ένα έργο μεγάλης αναπτυξιακής, και όχι μόνο,  σημασίας υλοποιείται στην Τοπική Κοινότητα Κεραμέ από τον Δήμο Αγίου Βασιλείου. Πρόκειται για την διαμόρφωση της εισόδου του οικισμού με διαπλάτυνση των δυο δημοτικών οδών πρόσβασης τόσο προς τον οικισμό όσο και προς τις μοναδικές παραλίες τού. 

Σε αυτή την φάση υλοποίησης κατασκευάζεται τοιχίο αντιστήριξης μήκους 90 μέτρων το οποίο ξεκινάει από ύψος 0,5 μέτρων και καταλήγει 6 μέτρα λόγο της μεγάλης υψομετρικής διαφοράς τωνδυο παράλληλων δημοτικών οδών που οδηγούν η μία προς το οικισμό (πλατεία του Αγίου Δημητρίου), αλλά και τον οικισμό Αγαλιανού και η άλλη προς την νότια πλευρά του και τις παραλίες (Ανατολικά, Γιαλοπόταμα, Πύργος, Αγιά Φωτιά, Ποδαρέ, Γλίμα). 

Η οδός του οικισμού θα διαπλατυνθεί με τελικό πλάτος 7 μέτρα ενώ θα διαμορφωθεί και χώρος στάθμευσης 10 οχημάτων. Επίσης η οδός των παραλιών θα διαπλατυνθεί με τελικό πλάτος τα 5,5 μέτρα ενώ θα διανοιχθεί και η στροφή μπροστά από την παιδική χαρά ώστε να μπορούν πλέον να διέρχονται μεγάλα οχήματα όπως λεωφορεία. Το τελικό στάδιο των εργασιών προβλέπει την ασφαλτόστρωση των ανωτέρω τμημάτων. 

Ο Δήμαρχος αφού επισκέφθηκε τον χώρο των εργασιών δήλωσε σχετικά:

«Σκοπός της συγκεκριμένης παρέμβασης είναι η αισθητική αλλά κυρίως η λειτουργική αναβάθμιση του οικισμού με μεγάλα αναπτυξιακά οφέλη αφού εκτός από την δημιουργία μιας άνετης και ασφαλής εισόδου του οικισμού με χώρους στάθμευσης, βελτιώνεται παράλληλα η πρόσβαση προς τις παραλίες και την ευρύτερη περιοχή της Κεραμιανής Γιαλιάς με τις μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες. Ένα διαχρονικό πρόβλημα ήταν η διέλευση βαρέων οχημάτων και τουριστικών λεωφορείων το οποίο θα λυθεί οριστικά όταν ολοκληρωθεί το έργο.

Ευχαριστώ θερμά τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Γιώργο Αλεβυζάκη για την αδιάκοπη παρουσία του και την συμβολή του κατά την εκτέλεση των εργασιών. Επίσης ευχαριστώ τους κατοίκους για την κατανόηση και την υπομονή που δείχνουν μέχρινα ολοκληρωθεί το έργο το οποίο εκτελείται με γοργούς ρυθμούς και αναμένουμε να παραδοθεί σε 10 ημέρες περίπου».