ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Προετοιμάζοντας τον ημιμαραθώνιο Κρήτης 

Ο Σύλλογος  ΑΘΛΗ.Σ.Υ διοργανώνει την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018 για Τέταρτη  χρονιά τον Ημιμαραθώνιο Κρήτης (21χλμ) με συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Κρήτης. Επίσης, για πέμπτη χρονιά τους διοργανώνει και τους παράλληλους αγώνες δρόμου  5χλμ – 10χλμ – 1000 μέτρων στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου Κρήτης.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας στην Περιφέρεια Κρήτης με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη όπου συζητήθηκαν οι εξελίξεις και τα οργανωτικά ζητήματα που αφορούν τη φετινή διοργάνωση. Ο κ. Αρναουτάκης επαναβεβαίωσε την στήριξη και το ενδιαφέρον της Περιφέρειας στην εκδήλωση που προάγει μαζικά την ιδέα της άσκησης στο ευρύ κοινό.

«Σκοπός των αγώνων είναι να προβληθεί η αξία της άσκησης για την υγεία των πολιτών και θεωρούμε πως αποτελεί παράδειγμα επιτυχημένης διοργάνωσης» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης.

Άλλωστε, όπως τονίζουν οι διοργανωτές, το τρέξιμο και το περπάτημα είναι η πιο εύκολη άσκηση καθώς είναι οι πιο φυσικές κινήσεις του ανθρώπου.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Δήμαρχος Μινώα Ζαχαρίας Καλογεράκης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Πιτσούλης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Αθλητισμού Νίκος Συριγωνάκης κι από τον Αθλητικό Σύλλογο Υγείας Αρκαλοχωρίου η Ρένα Φασουλά, η Ρουμπίνη Αγαπητού, ο Μαρίνος Παναγιωτάκης, ο Γιώργος Αλεβυζάκης, ο Γιώργος Χρηστάκης, ο Λευτέρης Σταματάκης, ο Κυριάκος Καραγιώργης και η Ελευθερία Αντωνιάδου.

Αναλυτική πληροφόρηση στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης cretehalfmarathon.com.

Να σημειωθεί τέλος πως στον αγώνα μπορούν να τρέξουν και να περπατήσουν άνθρωποι με οποιαδήποτε φυσική κατάσταση και κάθε ηλικίας, από 6 έως 106 χρονών!