Προφεστιβαλική εκδήλωση της ΚΝΕ στο Ρέθυμνο

ΚΝΕΤο 41ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή με σύνθημα «Την ορμή μας την παίρνουμε από τους αιώνες… θα βγούμε νικητές και ας είναι οι θυσίες μας βαριές!» ξεκινάει το ταξίδι του και στο Ρέθυμνο.

Η Τομεακή Οργάνωση ΑΕΙ της ΚΝΕ διοργανώνει προφεστιβαλική εκδήλωση το Σάββατο 13 Ιουνίου στην πλατεία Μικρασιατών (παλιά πόλη Ρεθύμνου) στις 19:30.

Το θέμα της προφεστιβαλικής εκδήλωσης δεν είναι τυχαίο. Το φεστιβάλ και το θέμα του αναδεικνύει ότι επί της ουσίας ότι «δυο διαφορετικοί κόσμοι» βρίσκονται μόνιμα σε διαρκή σύγκρουση και στον τομέα των ιδεών και της επιστήμης. Από τη μια ο κόσμος των πιο πρωτοπόρων και προοδευτικών ιδεών, η καθημερινή προσπάθεια για την κατάκτηση της κοινωνικά χρήσιμης γνώσης, για να τεθεί η επιστήμη και η τεχνολογία στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών. Από την άλλη, ο κόσμος της κοινωνικής οπισθοδρόμησης, που έχει γατζωθεί σε ότι πιο σάπιο και αντιδραστικό υπάρχει, ο ανορθολογισμός και ο σκοταδισμός, το ξαναγράψιμο της ιστορίας, η ψευτιά, οι ιδεοληψίες και οι προκαταλήψεις.

Θέλουμε λοιπόν να φτάσει και με επίκεντρο αυτή την Προφεστιβαλική εκδήλωση, το κάλεσμα της ΚΝΕ προς τους φοιτητές: «Παλεύουμε για την επιστήμη, κατακτάμε τη γνώση, γιατί επιστήμη σημαίνει αλήθεια, γιατί αλήθεια για την κοινωνική πρόοδο σημαίνει πάλη για το σοσιαλισμό-κομμουνισμό».

Σήμερα λοιπόν αναδεικνύεται όσο ποτέ η επικαιρότητα και σημασία της πρότασης του ΚΚΕ. Φαίνεται ξεκάθαρα μπροστά μας η ανάγκη ανασυγκρότησης του φοιτητικού κινήματος, την ανάγκη να αποκτήσει προσανατολισμό ρήξης και κατεύθυνσης κόντρα σε ΕΕ, τις κατευθύνσεις του κεφαλαίου αλλά και τις εκάστοτε κυβερνήσεις, να δώσει την προοπτική για το μέλλον.

Αναδεικνύοντας τη πρωτοπόρα δράση της ΟΚΝΕ, της ΕΠΟΝ κτλ, μπορούμε να ανοίξουμε δρόμο για πολύτιμα συμπεράσματα για το σήμερα, για τις άμεσες διεκδικήσεις, για τις διεκδικήσεις για δωρεάν σίτιση και στέγαση, για να μην πληρώνουν οι φοιτητές ούτε 1€ για αναλώσιμα των πρακτικών, και βέβαια για την αναπλήρωση των απωλειών για για την κατάργηση των μνημονίων και όλων των εφαρμοστικών νόμων, και κύρια να παλέψουν για τη ζωή που τους αξίζει, για την ανάγκη το φοιτητικό κίνημα να μην γίνεται ουρά των κυβερνήσεων, να μην μπαίνει κάτω από «ξένη σημαία», αλλά να βρίσκεται σε συντονισμό με ταξικό εργατικό κίνημα και τις διεκδικήσεις του.

Το πρόγραμμα της προφεστιβαλικής εκδήλωσης

  • Συζήτηση με το Βάγια Βάγια, μέλος του ΓΠ Κρήτης της ΚΝΕ με θέμα «Η ιστορία του φοιτητικού κινήματος διδάσκει»
  • Μουσικοαφηγηματικό αφιέρωμα στα «Τραγούδια που σημάδεψαν τους αγώνες των φοιτητών» από το συγκρότημα της ΚΝΕ
  • Συναυλία Έντεχνου – Λαϊκού τραγουδιού

Στο χώρο θα λειτουργεί Βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής με παλιές και νέες εκδόσεις.