Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Γιάννης Σμπώκος

Τον δρόμο για την φυλακή αναμένεται να πάρει ο πρώην γ.γ. Εξοπλισμών Γιάννης Σμπώκος και συνεργάτης του πρώην υπουργού, Άκη Τσοχατζόπουλου, μετά την πολύωρη απολογία του στον ανακριτή για την υπόθεση ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο κατηγορούμενος αρνείται την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Παράλληλα φαίνεται να υποστηρίζει ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος, όταν είχε οικονομικά προβλήματα απαιτούσε χρήματα από τον ίδιο θεωρώντας ότι έλαβε «ωφελήματα» εκ της θέσεώς του στην Διεύθυνση Εξοπλισμών, στο Υπουργείο Άμυνας.

Με αυτόν τον τρόπο προσπάθησε να εξηγήσει την αναφορά του στις σημειώσεις του Ακη Τσοχατζόπουλου. Μάλιστα είπε πως δέχθηκε πολλές φορές απειλές για την ζωή του, ενώ όπως είπε τον απείλησε και η σύζυγος του κ. Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη. Το 2010 επίσης, όπως φέρεται να τονίζει, είχε καεί και το αυτοκίνητο του.

Για τον ισχυρισμό του Νίκου Ζήγρα ότι «μαύρα» χρήματα επενδυθήκαν μέσω της χρηματιστηριακής εταιρείας του πεθερού του, ο Γιάννης Σμπώκος το αρνήθηκε λέγοντας ότι η συγκεκριμένη εταιρεία έχει ελεγχθεί.