ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Το πρόγραμμα ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης & Αυλοποτάμου

Δείτε παρακάτω το Πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος και της Λαμπροφόρου Αναστάσεως του Σωτήρος Χριστού του έτους 2022.

ΑΠΡΙΛΙΟΥ 17. ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ

7:00 – Όρθρος και Θεία Λειτουργία. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος θα ιερουργήσει εις τον Ιερόν Ναόν Αγίου Ελευθερίου Ατσιποπούλου.

18:00 – Εσπερινός.

20:00 – Ακολουθία του Νυμφίου. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος θα χοροστατήσει εις τον Ιερόν Μητροπολιτικόν Ναόν των Εισοδίων της Θεοτόκου της πόλεως Ρεθύμνης.

ΑΠΡΙΛΙΟΥ 18. ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ

7:00 – Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος θα ιερουργήσει εις την Ιεράν Μονήν Σωτήρος Χριστού Κουμπέ Ρεθύμνης.

18:00 – Μέγα Απόδειπνον.

20:00 – Ακολουθία του Νυμφίου. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος θα χοροστατήσει εις το Ιερόν Μετόχιον Αγίου Παύλου Γάλλου Ρεθύμνης.

ΑΠΡΙΛΙΟΥ 19. ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΙΤΗ

7:00 – Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος θα ιερουργήσει εις την Ιεράν Μονήν Αγίας Ειρήνης Ρεθύμνης.

18:00 – Μέγα Απόδειπνον.

20:00 – Ακολουθία του Νυμφίου. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος θα χοροστατήσει εις τον Ιερόν Ναόν Αγίου Γεωργίου Καλλιθέας της πόλεως Ρεθύμνης.

ΑΠΡΙΛΙΟΥ 20. ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ

7:00 – Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος θα ιερουργήσει εις τον Ιερόν Μητροπολιτικόν Ναόν των Εισοδίων της Θεοτόκου της πόλεως Ρεθύμνης.

12:00 – Μυστήριον του Ιερού Ευχελαίου εις τον Ιερόν Ναόν Αγίου Λουκά Νοσοκομείου Ρεθύμνης.

17:30 – Μικρόν Απόδειπνον – Μυστήριον του Ιερού Ευχελαίου.

20:00 – Ακολουθία του Όρθρου της Μεγάλης Πέμπτης. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος θα χοροστατήσει εις την Ιεράν Μονήν Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας Ρεθύμνης.

ΑΠΡΙΛΙΟΥ 21. ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ

7:30 – Μέγας Εσπερινός και Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος θα ιερουργήσει εις τον Ιερόν Ναόν Αγίου Γεωργίου Περάματος Μυλοποτάμου.

19:00 – Ακολουθία των Αγίων και Αχράντων Παθών. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος θα χοροστατήσει εις τον Ιερόν Μητροπολιτικόν Ναόν των Εισοδίων της Θεοτόκου της πόλεως Ρεθύμνης.

ΑΠΡΙΛΙΟΥ 22. ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

9:00 – Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και ο Μέγας Εσπερινός της Αποκαθηλώσεως. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος θα χοροστατήσει εις τον Ιερόν Μητροπολιτικόν Ναόν των Εισοδίων της Θεοτόκου της πόλεως Ρεθύμνης.

19:30 – Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου, ήτοι του Όρθρου του Μεγάλου Σαββάτου. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος θα χοροστατήσει εις τον Ιερόν Μητροπολιτικόν Ναόν των Εισοδίων της Θεοτόκου της πόλεως Ρεθύμνης.

21:30 – Συνάντησις Επιταφίων της πόλεως Ρεθύμνης έμπροσθεν του Ιερού Ναού των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων.

ΑΠΡΙΛΙΟΥ 23. ΜΕΓΑ ΣΑΒΒΑΤΟΝ

8:30 – Μέγας Εσπερινός και Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος θα ιερουργήσει εις τον Ιερόν Ναόν των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων της πόλεως Ρεθύμνης.

23:00 – Κωδωνοκρουσία απάντων των Ιερών Ναών. Ακολουθία της Παννυχίδος.

24:00 – Η τελετή της Αναστάσεως της οποίας έπονται ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος θα ιερουργήσει εις τον Ιερόν Μητροπολιτικόν Ναόν των Εισοδίων της Θεοτόκου της πόλεως Ρεθύμνης.

ΑΠΡΙΛΙΟΥ 24. ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

10:30 – Εναρκτήριος Αναστάσιμος Ακολουθία εις τον Ιερόν Ναόν Κυρίας των Αγγέλων της πόλεως Ρεθύμνης.

10:45 – Πανηγυρική Λιτανεία της Αναστάσεως δια των οδών Αραμπατζόγλου, Παλαιολόγου και Αρκαδίου έως τον Ιερόν Μητροπολιτικόν Ναόν των Εισοδίων της Θεοτόκου της πόλεως Ρεθύμνης, όπου θα τελεσθεί ο Εσπερινός της Αγάπης, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Προδρόμου. Μετά το πέρας του  Εσπερινού θα ακολουθήσει η ευλόγησις των πασχαλινών ωών εις το Μητροπολιτικόν Μέγαρον και η διανομή τους εις τους πιστούς.

ΑΠΡΙΛΙΟΥ 25. ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΗΣ ΔΙΑΚΑΙΝΗΣΙΜΟΥ. ΑΓΙΟΥ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΟΥ ΤΡΟΠΑΙΟΦΟΡΟΥ

7:00 – Όρθρος και Θεία Λειτουργία. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος θα ιερουργήσει εις την Ιεράν Μονήν Αγίου Γεωργίου Αρσανίου.

ΑΠΡΙΛΙΟΥ 26. ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ ΔΙΑΚΑΙΝΗΣΙΜΟΥ. ΑΓΙΩΝ ΝΕΟΦΑΝΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΡΑΦΑΗΛ, ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗΣ

7:00 – Όρθρος και Θεία Λειτουργία. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος θα ιερουργήσει εις την Ιεράν Μονήν Αγίου Ραφαήλ Σπηλίου Ρεθύμνης.

ΑΠΡΙΛΙΟΥ 27. ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΗΣ ΔΙΑΚΑΙΝΗΣΙΜΟΥ

7:00 – Όρθρος και Θεία Λειτουργία. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος θα ιερουργήσει εις τον Ιερόν Ναόν Αγίου Αγαθόποδος Πανόρμου Μυλοποτάμου.

ΑΠΡΙΛΙΟΥ 29. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΔΙΑΚΑΙΝΗΣΙΜΟΥ. ΤΗΣ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ

7:00 – Όρθρος και Θεία Λειτουργία. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος θα ιερουργήσει εις το Ιερόν Παρεκκλήσιον του Αγίου Αποστόλου Τίτου του Επισκοπείου.

ΑΠΡΙΛΙΟΥ 30. ΣΑΒΒΑΤΟΝ ΤΗΣ ΔΙΑΚΑΙΝΗΣΙΜΟΥ. ΑΓΙΩΝ ΠΕΝΤΕ ΠΑΡΘΕΝΩΝ

7:00 – Όρθρος και Θεία Λειτουργία. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος θα ιερουργήσει εις τον Ιερόν Ναόν των Αγίων Πέντε Παρθένων Αργυρουπόλεως Ρεθύμνης.

ΜΑΪΟΥ 1. ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΘΩΜΑ.

7:00 – Όρθρος και Θεία Λειτουργία. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος θα ιερουργήσει εις τον Ιερόν Μητροπολιτικόν Ναόν Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κισάμου.

Ρέθυμνον, Άγιον Πάσχα 2022

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΚΑΙ ΑΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ