ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Προγραμματική σύμβαση συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Αγίου Βασιλείου και της ΔΑΙΔΑΛΟΣ ΑΕ

Προγραμματική σύμβαση συνεργασίας υπογράφθηκε την Τρίτη 16 Απριλίου μεταξύ του Δήμου Αγίου Βασιλείου και της ΔΑΙΔΑΛΟΣ ΑΕ για την τεχνική υποστήριξη των υπηρεσιών του Δήμου.

Τη σύμβαση υπέγραψαν ο Δήμαρχος Γιάννης Ταταράκης και ο Πρόεδρος της ΔΑΙΔΑΛΟΣ ΑΕ Κώστας Φασουλάκης παρουσία και του Γενικού Διευθυντή Θανάση Κύρκου.

Η ΔΑΙΔΑΛΟΣ ΑΕ είναι ένας Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης που ιδρύθηκε στην Κρήτη τον Ιούνιο του 2021 με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κρήτης  με σκοπό να συμβάλει στην τοπική ανάπτυξη, παρέχοντας τεχνική, συμβουλευτική και διοικητική υποστήριξη στους δήμους του νησιού.

Σκοπός της προγραμματικής σύμβασης είναι η υποστήριξη της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου η οποία, παρά την υποστελέχωση της, καλείται να υλοποιήσει ένα τεράστιο δημοτικό έργο με δεκάδες έργα να βρίσκονται σε εξέλιξη ενώ παράλληλα υποβάλει ώριμες μελέτες σε κάθε πρόσκληση χρηματοδότησης.

Ο Δήμαρχος Γιάννης Ταταράκης κατά την υπογραφή της σύμβασης τόνισε ότι ο στόχος είναι να μη χαθεί ούτε ένα πρόγραμμα, ούτε ένα ευρώ από ευρωπαϊκά προγράμματα ή χρηματοδοτήσεις και άλλους πόρους, να εκτελούνται με γρήγορο ρυθμό οι εργολαβίες αλλά και να διεκπεραιώνονται τα καθημερινά αιτήματα των δημοτών.