ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

«Πρόληψη, το κλειδί της ζωής σου»: Οκτώβριος, μήνας αφιερωμένος στην ευαισθητοποίηση και πρόληψη του καρκίνου του μαστού

Η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Ηρακλείου, διοργανώνει τετραήμερο προληπτικού ελέγχου και απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση στις γυναίκες που επιθυμούν να εξετασθούν δωρεάν από χειρουργό ιατρό και να πραγματοποιήσουν προληπτικές εξετάσεις και μαστογραφία για τον καρκίνο του μαστού.

Η δράση πληθυσμιακού ελέγχου των γυναικών θα πραγματοποιηθεί από Δευτέρα 25 έως Τετάρτη 27 Οκτωβρίου και την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021 στο Κ.Υ. Ηρακλείου στον Εσταυρωμένο, πρωινές και απογευματινές ώρες και έχει ως στόχο:

  • Την ενημέρωση των γυναικών από τον ειδικό γιατρό για τις μεθόδους έγκαιρης διάγνωσης και της υγείας του μαστού τους.
  • Να γνωρίσουν τη διαδικασία της κλινικής εξέτασης και να εξοικειωθούν με αυτήν.
  • Να πραγματοποιήσουν διαγνωστικές εξετάσεις σύμφωνα με τις συστάσεις των ειδικών.

Από Τετάρτη 20 Οκτωβρίου έως και Παρασκευή 22 Οκτωβρίου οι ενδιαφερόμενες μπορούν να κλείσουν ραντεβού επικοινωνώντας με την κα Ελισάβετ Μανιού, ΤΕ νοσηλεύτρια της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, στο τηλέφωνο: 2813404354, τις ώρες: 8.30 – 14.30. 

Τα ραντεβού θα προγραμματισθούν από Δευτέρα 25 έως Τετάρτη 27 Οκτωβρίου και την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021 από τις 8.00 το πρωί έως τις 19.30 το απόγευμα και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Λόγω της παρούσας κατάστασης και σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα προστασίας κατά του ιού Covid-19, οι εξεταζόμενες παρακαλούνται να είναι ακριβείς στο ραντεβού τους, να προσέρχονται χωρίς συνοδό, όταν αυτό είναι εφικτό και να φέρουν απαραιτήτως μάσκα προστασίας.