ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Πρόσκληση συμμετοχής στη 19η Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών στο Ρέθυμνο

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Νομού Ρεθύμνου, «Δότες Ζωής» ως μέλος  της Π.Ο.Σ.Ε.Α. συμμετέχει, από ιδρύσεώς τους, στην Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών, φιλοξενώντας στην πόλης μας την «Φλόγα της Αγάπης», όπως έχει καθιερωθεί να ονομάζεται. Συνεχίζοντας την παράδοσή μας αυτή διοργανώνουμε και φέτος εορταστικές εκδηλώσεις που θα περιβάλουν την άφιξη της «Φλόγας» στην πόλη μας.

Η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών αποτελεί από το 2002 μέρος της ενημερωτικής προσπάθειας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.), σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, για την ευαισθητοποίηση της ελληνικής  κοινωνίας αλλά και την προέλκυση περισσότερων Εθελοντών Αιμοδοτών. Η «Φλόγα της Αγάπης» περνάει από πόλεις της Ελλάδας καταλήγοντας στην πόλη όπου φιλοξενεί την Αμφικτιονία της Ομοσπονδίας.

Την Φλόγα Αγάπης μαζί με τους συμπολίτες μας και το ΣΕΑ Ρεθύμνου «Δότες Ζωής» και μέλος της Π.Ο.Σ.Ε.Α θα υποδεχτεί στο Ρέθυμνο μαζί με μέλη-αδέλφια  του Ιταλικού Συλλόγου  «Fraters Fabbrica Blood Donors Group Τοσκάνη».  Τον βωμό θα ανάψει με τη Φλόγα της Αγάπης η προσκεκλημένη από την Ιταλία, Ελληνίδα Επίτιμη Πρόξενος του Λιβόρνο, κα Έλενα Κωνστάντος,  ευελπιστώντας η Φλόγα να ανάψει και τις καρδιές των συμπολιτών μας και να διαδώσει το μήνυμα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας στο Ρέθυμνο,  με το ταξίδι να συνεχίζεται στην Κρήτη, στην Ελλάδα, στην Ιταλία και σε όλη την Ευρώπη.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα ανακοινωθεί  στο Ρέθυμνο το Πρωτόκολλο Συνεργασίας και η πράξη της αδελφοποίησης  ανάμεσα στον ΣΕΑ Ρεθύμνου «Δότες Ζωής», μέλος της Π.Ο.Σ.Ε.Α και των μελών του ΣΕΑ Τοσκάνη Ιταλίας «Frates Blood Donors Group», που βασίζεται στη φιλία, την αγάπη και την εθελοντική προσφορά προς τον συνάνθρωπο. Το Σύμφωνο Συνεργασίας σφραγίστηκε τον περασμένο Ιούλιο στην όμορφη και φιλόξενη Fabbrica της Ιταλίας.

Προσκαλούμε όλους τους φορείς του τόπου μας, τους συλλόγους, τα σχολεία, τα σωματεία και τους συμπολίτες μας να μας τιμήσουν με την παρουσία τους στην εκδήλωση Αγάπης που θα γίνει το Σάββατο 9 Οκτωβρίου στην Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη. Οι συμμετέχοντες παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Παρασκευή, 8 Οκτωβρίου 2021 στο τηλ.: 6972443983 Νικόλαος Κουλεντάκης, ή με αποστολή στο μέιλ του συλλόγου: seareth.doteszois@gmail.com

Πρόγραμμα εκδήλωσης:

6.00μμ Ενετικό Λιμάνι: Σημείο συνάντησης

6.30μμ Aφή της Φλόγας Αγάπης – Έναρξη Λαμπαδηδρομίας
ΠΟΡΕΙΑ: οδός Αρκαδίου – οδός Πετυχάκη – οδός Ελ. Βενιζέλου – Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη

7.30μμ Άφιξη Φλόγας στην Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη κάτω από τους ήχους της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Ρεθύμνης
Χαιρετισμοί
Τελετή Αφής – Άναμμα Βωμού της Φλόγας Αγάπης από την Επίτιμη Ελληνίδα Πρόξενο του Λιβόρνο, κα Έλενα Κωνστάντος
Βράβευση
Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα με το συγκρότημα του Πέτρου Μαρούλη
Συμμετέχει ο Λαογραφικός όμιλος «ΧΟΡΟΚΡΗΤΕΣ»

Σημείωση: Συνιστάται η χρήση μάσκας  από το κοινό

Συνδιοργάνωση:

  • Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου
  • Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου
  • Δήμος Ρεθύμνης
  • Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών Π.Ο.Σ.Ε.Α.

Εκ του Δ.Σ. του ΣΕΑ Ρεθύμνου «Δότες Ζωής»