ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πρόσκληση συμμετοχής στο 3ο Θερινό Σχολείο Κινηματογράφου/ Cinema Summer Camp του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στη διεύθυνση: https://summercamp.chaniafilmfestival.com/cinema-summer-camp-2024

Μετά τη μεγάλη επιτυχία που είχε το  1ο και το 22 Θερινό Σχολείο Κινηματογράφου/ Cinema Summer Camp το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων ανακοινώνει το 3ο Θερινό Σχολείο Κινηματογράφου / Cinema Summer Camp το οποίο θα υλοποιηθεί από 30 Ιουνίου έως 7 Ιουλίου 2024  στις εγκαταστάσεις του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων.

 Για 8 μέρες 25 έφηβοι/ες  (μαθητές Γ΄ Γυμνασίου, Α΄και Β΄Λυκείου) από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό συναντιούνται στο ΜΑΙΧ σε μια διεθνή συνάντηση γνωριμίας με την κινηματογραφική παιδεία με έμφαση στο Ντοκιμαντέρ, αλλά και τον Πολιτισμό, την Παράδοση, την Ιστορία και τη Διατροφή της Κρήτης.

Στόχος του προγράμματος «Θερινό Σχολείο Κινηματογράφου» / «CinemaSummerCamp» είναι να γνωρίσουν οι συμμετέχοντες, μέσα από μια σειρά θεωρητικές και βιωματικές δράσεις, α) την Τέχνη και την Τεχνική του Ντοκιμαντέρ γ) βασικές αρχές οπτικοακουστικής και κινηματογραφικής παιδείας β) τον Πολιτισμό, την Παράδοση, την Ιστορία και τη Διατροφή της Κρήτης.

Παράλληλα να αναπτύξουν δεξιότητες προβολής και προώθησης των παραπάνω άυλων στοιχείων του Κρητικού Πολιτισμού.

Εργαστήρια, σεμινάρια, συζητήσεις, προβολές, επισκέψεις, μουσικές βραδιές, γαστρονομικές αναζητήσεις και μια σειρά άλλες εκδηλώσεις συγκροτούν ένα 8ημερο πρόγραμμα, προσφέροντας τη δυνατότητα στην ομάδα να βιώσει μοναδικές εμπειρίες.

 Επιπλέον, εκτός από τα στοιχεία της Γνώσης και της Μάθησης στο πρόγραμμα εμπεριέχεται και το στοιχείο της Δημιουργίας καθώς η ομάδα –κάθε φορά- δημιουργεί το δικό της ντοκιμαντέρ. Η διοργάνωση αποτελεί την κεντρική καλοκαιρινή δράση του CFF και συνδυάζει την εκπαίδευση στην δημιουργία του ντοκιμαντέρ και την ευρύτερη οπτικοακουστική παιδεία με την γνωριμία στην Κρητική Διατροφή, τον Αγροτουρισμό και την ήπια ανάπτυξη της Κρήτης.

Το «Θερινό Σχολείο Κινηματογράφου» / «CinemaSummerCamp»  αποτελεί μια καινοτόμο διοργάνωση η οποία συνδυάζει νέες τεχνολογίες, τέχνη και  τοπική ιστορία, διατροφή και πολιτισμό της Κρήτης, αγροτουρισμό και ήπια ανάπτυξη. Κυρίως αποτελεί μια δομημένη εμπειρία δημιουργικών διακοπών για έφηβους αλλά και για ενήλικες.  Ένας δυναμικός τρόπος να προσεγγίσουν οι νέοι την Κρήτη και μέσα από ένα τέτοιο δυνατό βίωμα να γίνουν πρεσβευτές της στο διηνεκές.

ΔΩΡΕΑΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων δίνει την ευκαιρία σε νέους και νέες να διεκδικήσουν μια από τις ΔΩΡΕΑΝ υποτροφίες συμμετοχής μέχρι 28 Απριλίου 2024.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στην διεύθυνση: https://summercamp.chaniafilmfestival.com/cinema-summer-camp-2024

Πληροφορίες και διευκρινήσεις : chaniafilmfestival.edu@gmail.com 

Εδώ μπορείτε να δείτε τα πάντα σχετικά με την διοργάνωση:

https://summercamp.chaniafilmfestival.com

Εδώ μπορείτε να δείτε τα πάντα από την διοργάνωση του 2022

https://summercamp.chaniafilmfestival.com/summer-camp-2022

Εδώ μπορείτε να δείτε τις 4 ταινίες που δημιούργησαν οι εκπαιδευόμενοι το 2022 και που πλέον προβάλλονται στο επίσημο πρόγραμμα του Cosmote History.

Εδώ μπορείτε να δείτε τις ταινίες που δημιούργησαν οι ομάδες το 2023

Εδώ μπορείτε να δείτε τα πάντα για το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων και τις δράσεις του   https://chaniafilmfestival.com/

Πληροφορίες – Ερωτήσεις : chaniafilmfestival.edu@gmail.com