ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας

Ο κύβος ερρίφθη μετά την επιβεβαίωση των παρακολουθήσεων πολιτικών, υπουργών και προσώπων στην ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων απ’ τον έλεγχο της ΑΔΑΕ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε μια ομιλία – κόλαφο για τον πρωθυπουργό και την εισαγγελέα της ΕΥΠ κ. Βλάχου κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης ως «ένα πρώτο βήμα» προς τον λαό, για την υπεράσπιση της δημοκρατίας και της διαφάνειας.

Επισήμως φτάσουμε στον αριθμό 10, είπε ο Αλέξης Τσίπρας για τον αριθμό των ατόμων που τεκμηριωμένα απ’ τον έλεγχο της ΑΔΑΕ έχουν πέσει θύματα παρακολούθησης απ’ την ΕΥΠ. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επιβεβαίωσε πως ο φάκελος που παρέλαβε απ’ τον κ. Ράμμο σχετικά με το αν είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης, ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων και άλλα υψηλά ιστάμενα πρόσωπα έδειξε «έξι στους έξι», δηλαδή για όσους είχε απευθύνει ερώτημα.

«Ο Μητσοτάκης αρχηγός και εγκέφαλος του εγκληματικού και ρυπαρού δικτύου»

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Κυρ. Μητσοτάκη τον οποίο αποκάλεσε «αρχηγός και εγκέφαλος του εγκληματικού και ρυπαρού δικτύου».

«Γνώριζε ότι υπάρχουν αποδείξεις και φοβόταν ότι κάποια στιγμή μπορούσαν αυτά να βγουν στο φως και δεν ήθελε να δεσμευτεί ότι θα παραιτηθεί. Έφτασε στα άκρα προκειμένου να το πετύχει αυτό, με τα απόρρητα και τις απειλές. Επιχείρησε να χειραγωγήσει τη δικαιοσύνη και να τη στρέψει εναντίον της ανεξάρτητης Αρχής, γιατί είναι ένοχος και γιατί είναι ο εγκέφαλος αυτού του παρακράτους».