ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Πρόταση του Δ. Φραγκάκη για προγράμματα Μετεκπαίδευσης Τουρισμού και στα Χανιά

Συνάντηση του Γ.Γ. του ΕΟΤ με την Υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη

Συνάντηση με την Υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη είχε σήμερα το απόγευμα ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, η Υφυπουργός ενημερώθηκε για την πορεία της καμπάνιας προβολής της χώρας στο εξωτερικό, για την συνεργασία του ΕΟΤ με τις αεροπορικές εταιρείες και για τις αγορές στις οποίες στοχεύει φέτος η διαφημιστική εκστρατεία του Οργανισμού. Παράλληλα, συζητήθηκαν τρόποι προώθησης διάφορων θεματικών μορφών τουρισμού όλον το χρόνο, καθώς και συγκεκριμένες δράσεις που θα αναληφθούν σε αυτόν τον τομέα το επόμενο διάστημα.

Η Σοφία Ζαχαράκη ενημέρωσε, μεταξύ άλλων, και για την νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Τουρισμού με την οποία επιτυγχάνεται η απρόσκοπτη συνέχιση και χρηματοδότηση των προγραμμάτων μετεκπαίδευσης των εργαζομένων και των εποχικά ανέργων του τουριστικού τομέα, μέχρι το 2025. Στο πλαίσιο αυτό, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ εισηγήθηκε στην Υφυπουργό την διεξαγωγή τέτοιων προγραμμάτων μετεκπαίδευσης και στα Χανιά.

Ο Δημήτρης Φραγκάκης τόνισε ότι υπάρχει σημαντικό έλλειμμα σε αυτόν τον τομέα εδώ και χρόνια στα Χανιά, έναν κατ΄εξοχήν τουριστικό νομό με μεγάλες ανάγκες για κατάρτιση και εξειδίκευση του ανθρώπινου δυναμικού του. Η Υφυπουργός ήταν επί της αρχής θετική στην πρόταση και δεσμεύτηκε να την εξετάσει.