ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Πρωταθλητής στη Διεθνή Πανεπιστημιάδα Σκάκι το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο με Ρεθεμνιώτη σκακιστή στη σύνθεση του!

Ο Σκακιστικος όμιλος Ρεθύμνου (ΣΚ.Ο.Ρ), ο δεύτερος αρχαιότερος Σκακιστικος όμιλος  της Κρήτης (1979) μας έχει συνηθίσει  σε ευχάριστες  εκπλήξεις. Πολλά είναι τα παγκρήτια, πανελλήνια  πρωταθλήματα αλλά και διεθνή  τουρνουά  που αρκετές φορές οργάνωσε με επιτυχία  στο ρεθυμνο  από  το 1979 ως το το 2024. Πολλά  παιδιά  του Ρεθύμνου  γνώρισαν  το σκακι  στα μαθήματα  του ΣΚ.Ο.Ρ και ορισμένα  γνώρισαν  διακρίσεις,  ομως όλα  πήραν οφέλη  από το ξεχωριστό  και απαιτητικό αυτό  άθλημα. 

Φέτος  όμως  ο ΣΚ.Ο.Ρ έχει μερίδιο  σε κάτι  σημαντικό, το Εθνικό  Μετσόβιο Πολυτεχνείο είναι  πρωταθλητής  σε διεθνή  Πανεπιστημιάδα σκακι, αγώνες  που ξεκίνησαν αρχές  Ιανουαρίου  του 2024 και τελείωσαν  6 Απριλίου με σύστημα νοκ άουτ και διαδικτυακά. Το σημαντικό  για τον ΣΚ.Ο.Ρ  είναι  οτι ένας  σκακιστής  από την τετραμελη  ομάδα είναι αθλητής  του,  ο φοιτητής  του τμήματος  μηχανολόγων του Ε.Μ.Π Μιχάλης Γ.  Πελαντάκης.

Ο Μιχάλης  Πελαντάκης  έμαθε σκάκι στον ΣΚ.Ο.Ρ,  στην πορεία  της εξέλιξης  του εδέχθη προτάσεις από ομάδες  τόσο  της Κρήτης  όσο  και Αθηνών  και μάλιστα  στην ανώτερη κατηγορία  α’  εθνική, όμως  έμεινε πιστός στην ομάδα που τον έκανε  σκακιστή.