ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Πρώτη ποιμαντική επίσκεψη του Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Προδρόμου στην ενορία Κούμων

Το απόγευμα της Τρίτης, 26ης Μαρτίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος πραγματοποίησε την πρώτη του ποιμαντική επίσκεψη στην Ενορία Κούμων Ρεθύμνου, όπου χοροστάτησε κατά το Μέγα Απόδειπνο στον Ιερό Ενοριακό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού.

Τον Σεβασμιώτατο υποδέχθηκαν με θερμές εκδηλώσεις αγάπης τα παιδιά της Ενορίας και πλήθος πιστών, που συνέτρεξαν και συμπροσευχήθηκαν κατά το Μέγα Απόδειπνο.

Ο Εφημέριος της Ενορίας, Αιδεσ. Οικονόμος Εμμανουήλ Φουντουλάκης, με λόγους σεβασμού καλωσόρισε τον Σεβασμιώτατο και του προσέφερε αρχιερατικό μπαστούνι σε ανάμνηση της πρώτης του αυτής ποιμαντικής επισκέψεως.

Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τη χαρά του για την πρώτη του αυτή επίσκεψη στην Ενορία Κούμων, αναφέρθηκε στο μέγα στάδιο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής και τη σπουδαιότητα των Ιερών Ακολουθιών, καθώς και στην ιδιαίτερη σημασία της συμμετοχής των παιδιών στη ζωή της Εκκλησίας μας. Ο Επίσκοπός μας συνεχάρη τον Εφημέριο, τον Πρόεδρο του χωριού και όλο το εκκλησίασμα για την αγάπη τους στο χωριό τους, στην Εκκλησία και εν γένει στην παράδοση και τον πολιτισμό του τόπου μας.

Μετά το πέρας της Ακολουθίας, στην παρακείμενη αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Συλλόγου, προσφέρθηκε προς όλους νηστήσιμη τράπεζα, στην οποία ο Πρόεδρος και άλλα μέλη της Τοπικής Κοινότητας υποδέχθηκαν το Σεβασμιώτατο με ριζίτικα τραγούδια.

Για μία ακόμη φορά, ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη για την ωραία παρουσία και την προβολή της «πρεπιάς» της Κρήτης από αυτήν την όμορφη Ενορία και εξέφρασε τις ευγνώμονες ευχαριστίες του και τη συγκίνησή του, επαναλαμβάνοντας ότι ο πλούτος καθενός τόπου είναι οι άνθρωποί του και προτρέποντας τους ανθρώπους να συνεχίσουν σε όλα τα επίπεδα της ζωής τα όμορφα έργα και τις καλές πρωτοβουλίες τους.