ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Πρώτη θέση στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Σχολικής Εφημερίδας για το 4ο Γυμνάσιο Ρεθύμνου!

Πρώτη θέση έλαβε το 4ο Γυμνάσιο Ρεθύμνου στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Σχολικής Εφημερίδας Γυμνασίων «Η καταιγίδα …μιας πανδημίας» 2021-2022 με το τεύχος που φέρει τίτλο «Κορωνοϊός…την είδαμε αλλιώς!».

Πρόκειται για ένα τεύχος, το οποίο δημιουργήθηκε κατά την περίοδο έξαρσης του κορωνοϊού και κυριαρχίας της τηλεκπαίδευσης, γεγονός που καθιστά την έκδοσή του επίτευγμα! Η διάκριση αυτή αποτελεί το επιστέγασμα των κόπων και των προσπαθειών όλων όσοι συνέβαλαν στην έκδοση του τεύχους αυτού. Η βράβευση θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο στην Αθήνα.

Το 4ο Γυμνάσιο εκδίδει έντυπη σχολική εφημερίδα από το σχολικό έτος 2019-2020. «Για να μαθαίνουν οι νέοι και να θυμούνται οι παλιοί…», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στην αρχή της προσπάθειας η κυρία Συκιώτη Φλωρέττα, διευθύντρια του σχολείου, υπεύθυνη και συντονίστρια του πολιτιστικού προγράμματος «Έντυπη σχολική εφημερίδα με τίτλο Τετ@rto». Στο πρόγραμμα αυτό συντονίστριες είναι και οι εκπαιδευτικοί, Βασάκη Μαρία Ελένη και Καραντζίκου Ελένη.

Το φετινό τεύχος της εφημερίδας «Τετ@rto» είναι αφιερωμένο στην «Ελευθερία». Μέσα από τις στήλες του οι μαθητές εκφράζουν τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους για τον πόλεμο, τον ρατσισμό, την ξενοφοβία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη βία κατά των γυναικών, τη σχολική βία και τον εκφοβισμό αλλά και κάθε μορφή βίας.

Η σχολική εφημερίδα είναι μια συν-δημιουργία μαθητών και εκπαιδευτικών, με την οποία επιτυγχάνονται σπουδαία μαθησιακά αποτελέσματα. Το τεύχος που διακρίθηκε καθώς και τα υπόλοιπα τεύχη της εφημερίδας «Τετ@rto» φιλοξενούνται στην ιστοσελίδα του σχολείου και σε ψηφιακή μορφή: http://4gym-rethymn.reth.sch.gr.