Πρωτοχρονιά στην «Παιχνιδοχώρα – Το εργαστήρι του Αϊ Βασίλη»

Οι τελευταίες ημέρες του 2019, επιφύλασσαν έντονα καιρικά φαινόμενα, αναγκάζοντας τους διοργανωτές της Παιχνιδοχώρας, να ακυρώσουν όλες τις δραστηριότητες που είχαν προγραμματιστεί να λάβουν χώρα στην πλατεία Μικρασιατών και στην παλιά πόλη.

Την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, το Εργαστήρι του Άι Βασίλη, υποδέχθηκε πλήθος μικρών παιδιών, που παρά τη βροχή, βρέθηκαν στο σπίτι του Πολιτισμού, όπου όλες οι δράσεις πραγματοποιήθηκαν κανονικά μέχρι και το βράδυ.

Έτσι, τα παιδιά, είχαν την ευκαιρία για μία ακόμη ημέρα, να τυλίξουν δώρα με τα ξωτικά για να γεμίσουν τους σάκους, να γράψουν ευχές και γράμματα στον Άγιο Βασίλη, να κάνουν κατασκευές από πηλό και να ακούσουν τα αγαπημένα τους παραμύθια.

Το face painting είχε ξανά την τιμητική του, ενώ πολλά παιδιά επέλεξαν να φέρουν τα παλιά τους βιβλία και παιχνίδια, να τα δωρίσουν σε άλλα παιδιά που τα έχουν ανάγκη, ανταλλάζοντας τα με νέα. Η δράση ανταλλαγής βιβλίων και παιχνιδιών, όλο αυτό το διάστημα συγκέντρωσε το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων, αφού τα παιδιά μπόρεσαν εκτός από το να προσφέρουν, να μάθουν τις έννοιες της ανακύκλωσης και της ανταλλαγής.

H νέα χρονιά, ήρθε και μαζί της έφερε ήλιο, κάνοντας έτσι την Παιχνιδοχώρα να λειτουργήσει κανονικά, την πρώτη ημέρα του 2020, με τα ξύλινα σπιτάκια να πλημμυρίζουν την πλατεία Μικρασιατών με αρώματα και γεύσεις. Οι μικροί επισκέπτες διασκέδασαν στο παγοδρόμιο, το αεροπλανάκι και το καρουζέλ, ενώ τα ξωτικά ήταν ξανά στις θέσεις τους, στο σπίτι του Πολιτισμού, μοιράζοντας ευχές, αγάπη και μαγεία.

Η Παιχνιδοχώρα, για δύο ακόμη ημέρες περιμένει κυρίως τους μικρούς μα και τους μεγάλους επισκέπτες, ώστε οι πρώτες ημέρες του νέου έτους, να είναι γεμάτες, χρώματα, διασκέδαση και όμορφες αναμνήσεις, αφού οι δράσεις στο σπίτι του Πολιτισμού θα συνεχιστούν κανονικά, καθ ́ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Αύριο, Παρασκευή 3 Ιανουαρίου, η Παιχνιδοχώρα θα αποχαιρετήσει όλους τους επισκέπτες, συνεχίζοντας από το πρωί τις δράσεις για τα παιδιά, ενώ το απόγευμα ο Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης θα βρίσκεται στην πλατεία Μικρασιατών για να καλοσωρισει τη νέα χρονιά με παραδοσιακούς χορούς, κλείνοντας έτσι ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεσων στα πλαίσια της Παιχνιδοχώρας γαι φέτος.

Σε περίπτωση κακοκαιρίας, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο σπίτι του Πολιτισμού.