Πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Κρήτης και Βενετίας για τα Ενετικά τείχη και μνημεία

Με στόχο την αξιοποίηση και ανάδειξη της Βενετσιάνικης κληρονομιάς ως ‘εργαλείο’ για την ανάπτυξη του πολιτισμικού τουρισμού, Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Κρήτης και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού EOOS (ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ), συνυπέγραψαν σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Βενετίας Pietrangelo Petteno, εντεταλμένος σύμβουλος πολιτισμού, και Πρόεδρος του Οργανισμού «ΜΑRCΟ POLΟ SΥSTΕΜ».

Το Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ άλλων προβλέπει την κατάρτιση ενός «στρατηγικού σχεδίου για την αξιοποίηση-ανάδειξη, της κοινής ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς στην Κρήτη και το Βένετο», με την συμμετοχή των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Κύριος στόχος των κοινών δράσεων η σύσταση μιας μόνιμης επιστημονικής επιτροπής, για την προώθηση της πολιτιστικής, οικονομικής, τουριστικής, και κοινωνικής ανάπτυξης των περιοχών Κρήτης και Βένετο.

«Πρόκειται για μια σημαντική συνεργασία που ξεκινάει σήμερα μεταξύ Περιφέρειας Κρήτης και Βενετίας, με στόχο να αναδειχθεί και να αξιοποιηθεί ακόμα περισσότερο μια ξεχωριστή πολιτιστική κληρονομιά, τα Ενετικά Τείχη και Μνημεία που δεν διασώζονται μόνο στην Κρήτη, στην Ελλάδα, αλλά σε ολόκληρη την Μεσόγειο» ανέφερε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Στην σημερινή υπογραφή του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας παραβρέθηκε ακόμα η κα. Σταυρούλα Κόνιαρη επιστημονικός συνεργάτης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού EOOS.