ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Πρωτοβάθμια Σωματεία Ν. Ρεθύμνου: Κάλεσμα σε απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 8 Μαρτίου

απεργία

Τα Πρωτοβάθμια Σωματεία Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα Ν. Ρεθύμνου, καλούν τους πολίτες να συμμετάσχουν στην απεργιακή κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί στο Ρέθυμνο στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας που έχει προκηρυχθεί την Τετάρτη 8 Μαρτίου.

Αναλυτικά:

«Τετάρτη 8 Μάρτη, ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!
Όλες και όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση στις 11π.μ.στο Δημαρχείο

Για να μην περάσει η συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών.
Για σύγχρονες-ασφαλείς-φτηνές μαζικές μεταφορές για το λαό κόντρα στην εγκληματική πολιτική του κέρδους.

Να μετατρέψουν την οργή και τη θλίψη που κυριαρχεί σε αγώνα και φωνή! Να γίνουμε η φωνή των νεκρών της δολοφονίας στα τρένα.
Ότι έγινε στα Τέμπη το βράδυ της περασμένης Τρίτης ήταν ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα που έχει τη σφραγίδα όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων που ιδιωτικοποίησαν τα τρένα της χώρας μας. Είναι εγκληματικές οι ευθύνες τόσο της κυβέρνησης της ΝΔ, όσο και όλων των κυβερνήσεων που άφησαν το σιδηρόδρομο με τεράστιες ελλείψεις και κενά στην ασφάλεια των δρομολογίων και των ανθρώπινων ζωών. Οι ευθύνες δεν παραγράφονται με την παραίτηση ενός υπουργού, δεν κρύβονται πίσω από κροκοδείλια δάκρυα και διαγγέλματα.

Όλα αυτά τα έχουμε ξανακούσει μετά από άλλα μεγάλα εγκλήματα, στη Μάνδρα, στο Μάτι, στις μεγάλες πυρκαγιές και στις πλημμύρες, στους σεισμούς, μετά από μεγάλα βιομηχανικά ατυχήματα. Η πραγματική αιτία είναι η πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, το κέρδος.

Τα κέρδη τους – Οι νεκροί μας.

Η σχέση κόστος-όφελος στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και σε κάθε εργασιακό χώρο είναι η πραγματική αιτία κάθε εγκλήματος που συντελείται σε όλους τους χώρους δουλειάς! Είναι η βάση που αντιμετωπίζει ως κόστος την ασφάλεια και τη ζωή των εργαζομένων, των επιβατών, εμπόδιο στην ανάπτυξη της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Είναι η αιτία για το ατύχημα των Τεμπών, ο λόγος που οι εργασιακοί χώροι μετατρέπονται σε κρεματόρια.

Όλα θυσιάζονται στο βωμό των κερδών! Οι επιβάτες, οι μηχανοδηγοί, οι εργαζόμενοι, αποτελούν την καύσιμη ύλη των κερδών τους, με τη ζωή μας αναλώσιμη.

Η ίδια κατάσταση υπάρχει στο σύνολο των μεταφορών, στα λεωφορεία, στο μετρό, στην ακτοπλοΐα, στα αεροδρόμια, παντού! Αυτό καταγγέλλουν εδώ και χρόνια τα συνδικάτα σε αυτούς τους κλάδους. Τώρα πρέπει να εισακουστούν, τώρα πρέπει να παρθούν άμεσα μέτρα για να μη θρηνήσουμε νέα θύματα.

Κυβερνήσεις- Ηellenic Τrain- ΟΣΕ είναι οι βασικοί εγκληματικοί κλειδούχοι!

Η ταχύτητα να καταγραφεί το έγκλημα ως «ανθρώπινο λάθος» είχε στόχο να σβήσει τις πραγματικές αιτίες, τους πραγματικούς ενόχους. Ο εργαζόμενος λαός, τα συνδικάτα στο σιδηρόδρομο και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, όλα τα συνδικάτα του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, οι φοιτητικοί σύλλογοι, οι μαζικοί φορείς, όλες αυτές τις μέρες έχουν φέρει στο προσκήνιο την πραγματική διάσταση στο έγκλημα των Τεμπών. Δεν πέρασε «η σιωπή» που προσπάθησαν να επιβάλουν η κυβέρνηση και όσοι έτρεξαν να πουν την πρώτη ημέρα ότι «δεν είναι ώρα να αποδοθούν ευθύνες».

Επιχειρούν να σβήσουν τις διαχρονικές ευθύνες που υπάρχουν για την υποχρηματοδότηση, την «απελευθέρωση» και την κατάτμηση του σιδηροδρομικού έργου και την αντιμετώπιση της ανθρώπινης ζωής ως κόστος. Είναι αυτοί που υλοποίησαν διαχρονικά την πολιτική της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης των σιδηροδρόμων που ξεκίνησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2017, όταν έδωσε για 45 εκατομμύρια ευρώ την ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε Ιταλική Εταιρεία πριμοδοτώντας την μάλιστα με 250 εκ ευρώ. Σύμβαση που ανανέωσε η κυβέρνηση της ΝΔ τον Ιούλιο του 2022, δίνοντας επιπλέον 750 εκατομμύρια ευρώ στην ιταλική επιχείρηση για 15 χρόνια, για να εκτελεί την.. “άγονη γραμμή” Αθήνα Θεσσαλονίκη!

Να απολογηθούν τώρα όλοι αυτοί που αδιαφόρησαν μπροστά στις αγωνιώδεις και αλλεπάλληλες προειδοποιήσεις των εργαζομένων για τις ελλείψεις στην ασφάλεια των δρομολογίων και στο σιδηροδρομικό έργο, τα προηγούμενα χρόνια μέχρι και λίγες μέρες πριν το δολοφονικό έγκλημα.

Δεν είναι η ώρα της σιωπής, είναι η ώρα της φωνής και της διεκδίκησης!

Όλοι εμείς, οι απλοί άνθρωποι που θα μπορούσαμε να βρισκόμαστε στο τρένο, είναι η ώρα να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Με τον αγώνα μας και τις διεκδικήσεις μας να προστατεύσουμε και να εξασφαλίσουμε τη ζωή μας, τη ζωή των παιδιών μας, των οικογενειών μας.
Κανείς να μην επιτρέψει να μπαίνουν οι ζωές μας στο βαρόμετρο των κερδών, να γίνονται εκπτώσεις στην ασφάλεια στο βωμό των επιχειρηματικών συμφερόντων.

  • Παλεύουμε για σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές μεταφορές σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς κόντρα στην πολιτική που βάζει την ασφάλεια των επιβατών και τα δικαιώματα των εργαζομένων στο ζύγι του κόστους και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων
  • Παλεύουμε για εργαζόμενους στις μαζικές μεταφορές με σταθερή δουλειά και σύγχρονα δικαιώματα
  • Άμεσα μέτρα για το εκσυγχρονισμό των υποδομών, των μέσων και των συστημάτων ασφαλείας στις μεταφορές
  • Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς

Μέγιστο χρέος σήμερα στις οικογένειες των νεκρών και των τραυματιών, των φοιτητών και των εργαζομένων στα τρένα που έχασαν τη ζωή τους, είναι να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα! Τώρα είναι η ώρα να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες και να τιμωρηθούν οι πραγματικοί υπεύθυνοι.

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ Ν. ΡΕΘΥΜΝΟΥ
Ένωση  Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου, Σύλλογος Γενικών οικογενειακών Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου,  Σύλλογος Εργαζομένων ΓΝΡ, ΕΛΜΕ Ρεθύμνου,  Σωματείο συμβασιούχων καθαριστριών Ρεθύμνου, Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακής ενότητας Ρεθύμνου, Συνδικάτο Οικοδόμων Ρεθύμνου»