ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Πρωτοβουλία Δημάρχου για την Ίδρυση Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στο Μυλοπόταμο

Ξεκίνησαν Ενέργειες για Ίδρυση Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στο Μυλοπόταμο στο πλαίσιο μιας πρωτοβουλίας που σηματοδοτεί τη δέσμευση για την ανάπτυξη και την ενίσχυση των εκπαιδευτικών δομών στο Μυλοπόταμο στην οποία προχώρησε ο Δήμαρχος κ. Γεώργιος Κλάδος, διεκδικώντας από το Υπουργείο Παιδείας την ίδρυση Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) στο Μυλοπόταμο με έδρα το Πέραμα.

Τα ΣΔΕ παρέχουν μια δεύτερη ευκαιρία σε ενήλικες που, για διάφορους λόγους, δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την υποχρεωτική τους εκπαίδευση στο παρελθόν.

Ο Δήμαρχος με τους κ. Δημήτρη Μιχόπουλο (Αντιδήμαρχο Παιδείας) και κ. Σπυριδάκη Ιωάννη (Διευθυντή ΣΔΕ Ρεθύμνου), πραγματοποίησαν συνάντηση χθες 06 Μαρτίου 2024 στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου του Δήμου με σκοπό την ενημέρωση των προέδρων των δημοτικών κοινοτήτων για το εγχείρημα αυτό. Ο Δήμαρχος τόνισε ιδιαίτερα τη σημαντικότητα της απόκτησης απολυτηρίου Γυμνασίου το οποίο αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή των πολιτών σε προγράμματα αγροτικής ενίσχυσης Νέοι Αγρότες (ΚΕΓΕ), επιδοτούμενων προγραμμάτων για ανέργους από τη ΔΥΠΑ, προκηρύξεις δημοσίου και αναγνώρισης επαγγελματικών δικαιωμάτων σε τεχνικά επαγγέλματα κ.τ.λ.

Η δέσμευση του Δήμου Μυλοποτάμου προς την υποστήριξη της εκπαίδευσης και της δια βίου μάθησης αποτυπώνεται έντονα μέσα από αυτή την πρωτοβουλία, καθώς αναδεικνύει την πίστη στην ισότιμη πρόσβαση στις εκπαιδευτικές ευκαιρίες για όλους. Ο Δήμαρχος τόνισε επίσης τη σημαντική συνεισφορά που αναμένεται να προσδώσουν οι απόφοιτοι του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στην ενίσχυση και στελέχωση των τμημάτων του Εσπερινού Λυκείου Μελιδονίου.

Η Δημοτική Αρχή εξέφρασε την ευχή, η πρωτοβουλία αυτή να αποτελέσει μία γέφυρα προς τη γνώση και την προσωπική ανάπτυξη για τους ενήλικες του Μυλοποτάμου, ανοίγοντας νέους ορίζοντες στην εκπαιδευτική τους πορεία.

Δικαίωμα Συμμετοχής και Διαδικασίες Προεγγραφής στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Μυλοποτάμου

Δικαίωμα Συμμετοχής:

  • Ηλικία: Άνω των 18 ετών.
  • Εκπαιδευτικό Επίπεδο: Απολυτήριο Δημοτικού ή Βεβαίωση φοίτησης Γυμνασίου.
  • Υπηκοότητα/Καταγωγή: Ανοιχτό σε όλους, ανεξάρτητα από υπηκοότητα ή καταγωγή. Διαδικασίες Προεγγραφής
  • Δικαιολογητικά: Αίτηση προεγγραφής, Αντίγραφο ταυτότητας / Άδεια διαμονής, Ευκρινές φωτοαντίγραφο διαβατηρίου.
  • Προθεσμία Προεγγραφών: από 8 έως 31 Μαρτίου.

Η ανταπόκριση των πολιτών του Μυλοποτάμου στο κάλεσα του Δημάρχου θα παίξει καθοριστικό ρόλο για την έγκριση και τη λειτουργία του ΣΔΕ στην περιοχή από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ του Υπουργείου Παιδείας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τους Προέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων για τη συμπλήρωση των αιτήσεων συμμετοχής.

Πληροφορίες παρέχονται επίσης στο τηλέφωνο 28340-40367, στην ιστοσελίδα του Δήμοy Μυλοποτάμου www.dimosmylopotamou.gr ή το επίσημο site του Υπουργείου Παιδείας για τα ΣΔΕ https://sde.inedivim.gr/