Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες από τους ανέμους

Με δυσκολία γίνονται τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από το λιμάνι του Πειραιά, ενώ κανένα δρομολόγιο δεν πραγματοποιείται από τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων που πνέουν στα πελάγη, φθάνοντας ακόμα και τα 9 μποφόρ.

LIMANIA

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, από το πρωί της Κυριακής δεν έχει αποπλεύσει κανένα πλοίο για τις Κυκλάδες από τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου, ενώ πριν από λίγο έκλεισε και η γραμμή από το λιμάνι της Ραφήνας για Μαρμάρι.

Επίσης δεμένα παραμένουν πολλά πλοία στο λιμάνι του Πειραιά εκτός από το «Speedrunner» το οποίο απέπλευσε με καθυστέρηση για Σέριφο, Σίφνο και Μήλο και το «Κύδων» που αναχώρησε στις 10 το πρωί για Χανιά, ενώ κανονικά ταξιδεύουν τα πλοία με προορισμό τον Αργοσαρωνικό.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία το πρωί της Κυριακής εξέδωσε έκτακτο δελτίο πρόγνωσης θυελλωδών ανέμων για το στενό Καφηρέα, το κεντρικό και νοτιανατολικό Αιγαίο και το Ικάριο πέλαγος.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ και αύριο ανήμερα το Δεκαπενταύγουστο θα διατηρηθούν οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο οι οποίοι θα πνέουν ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και στο Κεντρικό Αιγαίο θυελλώδεις 8 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.