ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Προβολές από τη Λέσχη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων στο cine ΑΤΤΙΚΟΝ

Η Λέσχη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων συνεχίζει τις κινηματογραφικές της προτάσεις με νέες και παλιότερες ταινίες, μικρού και μεγάλους μήκους, ταινίες μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ, animation. Μαζί από 29 Ιανουαρίου και κάθε δεύτερη Δευτέρα στο φιλόξενο ΑΤΤΙΚΟΝ των Χανίων.

Πριν από κάθε προβολή θα υπάρχει πρόλογος από ειδικό καλεσμένο του Φεστιβάλ.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα προβολών της Λέσχης του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων στη διεύθυνση  chaniafilmfestival.com/cine-club

200 ΜΕΤΡΑ

Σενάριο – Σκηνοθεσία: Ameen Nayfeh

Cine ATTIKON (Ηρ. Πολυτεχνείου & Δραγούμη 1)
Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024,ώρα 22.00 / Γενική είσοδος: 5 €

Από τη Λέσχη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων 

  • Μια ιστορία πατρικής αγάπης με φόντο τη Δυτική Οχθη. Βραβείο «BNL People’s Choice» στο Φεστιβάλ Βενετίας. Χρυσός Αλέξανδρος στο Διαγωνιστικό Τμήμα «Γνωρίστε τους Γείτονες» στο 61ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.
  • Το ισραηλινό τείχος της Δυτικής Όχθης έχει χωρίσει έναν άντρα από την οικογένειά του. Όταν μαθαίνει ότι ο γιος του έχει υποστεί ατύχημα, εκείνος σπεύδει να βρεθεί στο πλευρό του, όμως, στο σημείο ελέγχου, μια γραφειοκρατική λεπτομέρεια τού στερεί το δικαίωμα εισόδου. Τα διακόσια μέτρα θα μετατραπούν σε μια οδύσσεια διακοσίων χιλιομέτρων.

      >Αληθινή και Συγκλονιστική!<

  • Ότι καλύτερο για να καταλάβει κάποιας τη ζωή των Παλαιστινίων στο Ισραήλ μέσα από μια ιστορία γεμάτη ένταση όλη την ώρα της ταινίας.

Την ταινία θα προλογίζει μέλος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα που πρόσφατα επέστρεψε από την ΓΑΖΑ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ   https://chaniafilmfestival.com/portfolio/200-metra/ 

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ:

Στην Αυλή του Σχολείου   

Σκην.  Λορά Βαντέλ   / 2021 / 1:21 / Βέλγιο  

Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024,ώρα 22.00 / Γενική είσοδος: 5 €

Cine ATTIKON (Ηρ. Πολυτεχνείου & Δραγούμη 1)
Από την Λέσχη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων 
 
 Υπάρχει κάτι πιο αθώο αλλά ταυτόχρονα τρομακτικό, από την πρώτη μέρα σε καινούριο σχολείο για ένα 7χρονο παιδί; Τυφλόμυγα και τιμωρίες, γέλιο και φόβος, η επίπονη και απαραίτητη ανάγκη του ανήκειν και η δύσκολη συνθήκη του σχολικού εκφοβισμού, μέσα από τα μάτια (και το ύψος) των παιδιών.

Όταν η Νορά βλέπει ότι ο Αμπέλ πέφτει θύμα bullying από άλλα παιδιά, σπεύδει να τον προστατεύσει. Όμως ο Αμπέλ της ζητά να μην πει τίποτα. Παγιδευμένη ανάμεσα στον κόσμο των ενηλίκων και τον κόσμο των παιδιών, η Νορά προσπαθεί να βρει τη θέση της. 

Βραβείο FIPRESCI Τμήματος “Ένα Κάποιο Βλέμμα” – ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΝΝΩΝ 2021

Ειδικό Βραβείο για την Προώθηση της Ισότητας των Φύλων – ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΑΡΑΓΙΕΒΟ 2021

Την ταινία θα προλογίζει η κυρία Κατερίνα Βενιανάκη , ψυχολόγος, ειδικό διδακτικό προσωπικό του τμήματος ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ   https://chaniafilmfestival.com/portfolio/stin-ayli-toy-scholeioy