ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Προβολές ταινιών από την Κινηματογραφική Ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ρεθύμνου

kubrick-2001-A-Space-OdysseyΗ κινηματογραφική ομάδα του Πολιτιστικού συλλόγου Ρεθύμνου συνεχίζει τις προβολές της σεζόν 2014/15 την Παρασκευή 15/5 στα γραφείου του συλλόγου (Μοάτσου, πίσω από τα ΕΛΤΑ) στις 20:30.

Στο πλαίσιο του κύκλου ταινιών, που προγραμμάτισε για φέτος, θα προβληθούν τον Μάιο ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Δεύτερη ταινία της σειράς είναι το “2001: A Space Odyssey (2001: Η Οδύσσεια του διαστήματος)” του Stanley Kubric (1968).

Λίγα λόγια για την ταινία

Μια μοναδική διαστημική οπερέτα με επίκεντρο τον ίδιο τον άνθρωπο ο οποίος έχει αναγάγει την εξερεύνηση του σύμπαντος σε μια απόπειρα να αποκαλύψει τις φυσικές του καταβολές και σε τελική ανάλυση την υπέρτατη αλήθεια.

Η «Οδύσσεια του Διαστήματος» θα μπορούσε εύκολα να είναι άλλη μία ταινία επιστημονικής φαντασίας. Εξάλλου, οι θεματικές της εξερεύνησης του σύμπαντος και της ανακάλυψης εξωγήινων πολιτισμών σε μεγαλύτερη ή μικρότερη αλληλεπίδραση με τη ζωή στη γη, αποτελούσαν ανέκαθεν την πρώτη ύλη αυτού του είδους κινηματογραφικών ταινιών. Η διαφοροποίηση του έργου του Kubrick, όμως, και η αναγνώριση του ως αριστουργήματος, προκύπτει από την απέραντη εσωτερικότητα του αποτελέσματος, κάτι που σπανίως απαντάται σε ταινίες αντίστοιχης θεματολογίας.

Μια ταινία σταθμός με επαναστατικά εφέ για την εποχή της που συνέβαλε ουσιαστικά στην εξέλιξη της σινεμυθολογίας επιστημονικής φαντασίας.

δείτε που είναι η αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ρεθύμνου