ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Προβολή ταινίας από τη Κινηματογραφική Λέσχη Φοιτητών Ρεθύμνου

Η Κινηματογραφική Λέσχη Φοιτητών Ρεθύμνου (Κ.Λ.Φ.Ρ.) προβάλλει την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015, την ταινία του Jafar Panahi, The Circle (2000).

Ο Jafar Panahi, ένας από τους σημαντικότερους εκφραστές του Νέου Ιρανικού Κύματος, καταδικάστηκε το 2010 σε ποινή εξαετούς φυλάκισης και εικοσαετούς στέρησης εξόδου από τη χώρα, με την κατηγορία της υπονόμευσης του ιρανικού κράτους, και της συμμετοχής σε συγκεντρώσεις και προπαγάνδα εναντίον του καθεστώτος.

Τα θέματά του, εστιάζουν στη ζωή των αδύναμων υπό το καθεστώς του Ιραν, και κυρίως επικεντώνεται στα βιώματα των γυναικών, παρουσιάζοντας μία μη στερεοτυπική εικόνα τους, καταγράφοντας- όπως λέει και ο ίδιος -την πραγματικότητα την οποία ζει. Μία τέτοια ταινία, αποτελεί και το ‘The Circle’, η οποία παρουσιάζει μία σειρά από γεγονότα τα οποία συνδέονται με έναν ιδιαίτερο τρόπο, αποκαλύπτοντας τους ισχυρούς δεσμούς αλληλεγγύης ανάμεσα στις γυναίκες στο Ιράν.

Ο Panahi, έχει βραβευτεί πολλές φορές μεταξύ άλλων στο φεστιβάλ των Καννών και στη Berlinale, με πιο πρόσφατη του την διάκριση της “Χρυσής αρκούδας” για την καλύτερη ταινία του φεστιβάλ το 2015. Πρόκειται για την ταινία “Τaxi” την οποία σκηνοθέτησε με απόλυτη μυστικότητα, παραβαίνοντας κάθε περιορισμό και δείχνοντας για ακόμη μία φορά τη δύναμη της αγάπης για τον κινηματογράφο, και τη σημασία να δημιουργεί κανείς ταινίες, και να φωτίζει τις άγνωστες πτυχές της κοινωνίας στην οποία ζει.

Η προβολή θα πραγματοποιηθεί στο  Στέκι των Πολιτιστικών Ομάδων (Νικ. Φωκά 82, Μακρύ Στενό – Παλιά πόλη).

Έναρξη 21:00.

* Στις 20:00 θα πραγματοποιηθεί προβολή του ντοκιμαντέρ This is not a film.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=M6FahWs_ctg[/youtube]

δείτε που είναι το Στέκι των Πολιτιστικών Ομάδων

Ελλάς