ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Προβολή ταινίας “Les Oiseaux de Passage” σε συνεργασία με τη ΝεΚΛΗ

Το ΜΦΙΚ εγκαινιάζει τη συνεργασία του με τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου, με μια προβολή ταινίας για μικρούς και μεγάλους την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 18.30 στην αίθουσα πολυμέσων του Μουσείου.

Τo “Les Oiseaux de Passage” (Τα Διαβατάρικα Πουλιά) είναι μια ταινία του βραβευμένου σκηνοθέτη Olivier Ringer, που αφηγείται μια συγκινητική ιστορία αγάπης. Η προβολή είναι μια ευγενική προσφορά του Νεανικού Πλάνου (www.neanikoplano.gr) και η είσοδος είναι ελεύθερη (απαραίτητη η κράτηση θέσης).

Σύνοψη ταινίας

Μια φορά γίνεσαι δέκα χρονών. Για τα γενέθλιά της, ο πατέρας της Cathy της δίνει ένα ασυνήθιστο δώρο: ένα αυγό πάπιας. Ο πατέρας της την προειδοποιεί: τον πρώτο άνθρωπο που θα δει το παπάκι όταν γεννηθεί, θα νομίζει πως είναι η μαμά του. Ενάντια σε όλες τις πιθανότητες, αυτό το πρόσωπο είναι η Margaux. Ενώ η Cathy είναι έτοιμη να αφήσει την Margaux να παίξει το ρόλο της μητέρας πάπιας, οι γονείς της δεύτερης έχουν διαφορετική άποψη: συγκλονισμένοι από την κατάσταση της κόρης τους (πάσχει από σοβαρή σωματική αναπηρία και είναι καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι), δεν πιστεύουν ότι είναι ικανή να αναλάβει τη φροντίδα του. Απελπισμένη για να ζήσει επιτέλους μια φυσιολογική ζωή, η Margaux το σκάει με την Cathy έτσι ώστε να μπορέσει να φροντίσει το παπάκι της μακριά από τους μεγάλους οι οποίοι προσπαθούν να την σταματήσουν από το να κάνει.

Σκηνοθεσία: Olivier Ringer

Σενάριο: Yves Ringer & Olivier Ringer

Πρωταγωνιστούν: Clarisse Djuroski, Lea Warny, Alain Eloy, Myriem Akkhediou, Angelo Dello Spedale, Jeanne Dandoy

Xώρα Παραγωγής: Βέλγιο – Γαλλία

Έτος Παραγωγής: 2015

Διάρκεια: 84 λεπτά

Γλώσσα: Γαλλικά (με ελληνικούς υπότιτλους)

Eίσοδος Ελεύθερη: Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, απαιτείται δήλωση συμμετοχής (από Δευτέρα 11/12 στο 2810393630, καθημερινά 10.00-15.00).