Προβολή ταινίας στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου

te doy mis ojosΣτο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας (Διεθνής ημέρα των δικαιωμάτων των γυναικών), ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Ρεθύμνου και η Ένωση Ιατρών Ε.Σ.Υ. Ρεθύμνου σας καλεί στην προβολή της ταινίας “Μέσα απ’ τα μάτια σου” (Te Doy Mis Ojos) της Ιθιάρ Μπογιαΐν (Ισπανία 2003, διάρκεια: 109’, μουσική: Alberto Iglesias), την Παρασκευή 8 Μαρτίου και ώρα 20.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων (υπόγειο νέας πτέρυγας) του Νοσοκομείου Ρεθύμνου.

Η ταινία, η οποία προσεγγίζει το πρόβλημα της ενδοοικογενειακής βίας από την πλευρά όχι μόνο του θύματος αλλά και του θύτη, έχει τιμηθεί με επτά βραβεία Γκόγια και δύο βραβεία Αργυρό Κοχύλι στο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν.

Σύμφωνα με το σενάριο, η Πιλάρ φεύγει μέσα στη νύχτα απ’ το σπίτι της παίρνοντας μαζί και το παιδί της. Αναζητά καταφύγιο στο σπίτι της αδερφής της, συντηρήτριας έργων τέχνης που έχει μια ανεξάρτητη ζωή. Η Πιλάρ, ένα ακόμα θύμα ενδοοικογενειακής βίας, προσπαθεί να ξαναφτιάξει τη ζωή της, και μέσα από τη νέα της δουλειά αρχίζει να αποκτά νέες φίλες. Ο σύζυγός της Αντόνιο την ξαναβρίσκει και προσπαθεί να τη μεταπείσει, υπόσχεται ότι θα αλλάξει και ζητά τη βοήθεια ψυχολόγου.

Center map
Get Directions