“Ο Μότσαρτ στην Κίνα”,  μια ακόμα πολυβραβευμένη ταινία  προβάλει στο 29 Μαρτίου η Λέσχη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων.

Ο Μότσαρτ στην Κίνα (Mozart in China)

Σκηνοθεσία: Bernd Neuburger, Nadja Seelich (co-director)
Σενάριο: Nadja Seelich
Πρωταγωνιστούν: Kaspar Simonischek, Marco Yuan, Mingmei Quan, Peter Simonischek, Brigitte Karner, Maria Hofstätter, Xueli Yuan, Ming Huang, Biao Wang, Rudolf Waldemar Brem
Xώρα Παραγωγής: Αυστρία-Γερμανία-Κίνα
Έτος Παραγωγής: 2008
Διάρκεια: 94 λεπτά

​Δυο δεκάχρονα αγόρια από την Αυστρία αποφασίζουν να περάσουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους με τον παππού του ενός σ’ ένα ψαροχώρι της Κίνας. Εκεί, με την βοήθεια του Μότσαρτ, μιας κούκλας από το κουκλοθέατρο του Σάλτσμπουργκ που ζωντανεύει τις νύχτες, θα σώσουν ένα θέατρο σκιών από τα νύχια ενός τοκογλύφου. Η ταινία βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ Παιδικών Ταινιών του Σικάγου. 

O Danny και o Li Wei, δυο δεκάχρονα αγόρια από το Salzburg, αποφασίζουν να περάσουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους με τον παππού του Li Wei σ’ ένα κινέζικο νησί. Ο Mozart, μια κούκλα από το κουκλοθέατρο του Salzburg που ζωντανεύει τις νύχτες, σέρνεται κρυφά στη βαλίτσα του Danny και πετάει μαζί τους στην Κίνα. Ο Li Wie ζούσε στο Adong, ένα παλιό ψαροχώρι, ανεπηρέαστο από τον τουρισμό. Ο παππούς Wang, με τη βοήθεια της εγγονής του Lin Lin, επισκευάζει το θέατρο σκιών του, το οποίο καταστράφηκε την εποχή της Πολιτιστικής Επανάστασης. Μεταξύ του Danny και της Lin Lin ξεφυτρώνει μια τρυφερή φιλία ενώ και ο Mozart ερωτεύεται την όμορφη πριγκίπισσα των σκιών Ming Mei, για την οποία συνθέτει την «Κινέζικη Σονάτα». Στο παρελθόν ο παππούς Wang δανείστηκε χρήματα από τον τοκογλύφο Yue Han, για την επιδιόρθωση του θεάτρου σκιών. Ο τοκογλύφος υποχρεώνει τώρα τον παππού να πληρώσει τα τελευταία χρωστούμενα μέσα σε 10 ημέρες, αλλιώς το σπίτι, στο οποίο βρίσκονται και το θέατρο σκιών αλλά και το εργαστήριο, θα μετατραπεί σε ξενοδοχειακή μονάδα. Με τη βοήθεια του Mozart τα παιδιά επιτυγχάνουν την τελευταία στιγμή να αποφύγουν την καταστροφή.

 Βραβεία

  • Βραβείο Καλύτερης Ταινίας, Nueva Mirada 2008
  • Βραβείο Καλύτερης Ταινίας, Chicago International Children’s Film Festival 2008
  • Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Κριτικής Επιτροπής Παιδιών Lake Festival 2008
  • Βραβείο Καλύτερης Ταινία Κοινού, International Film Festival pour Enfants Μontreal 2008

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας 

Την Πέμπτη 29.3 στις 10 μ.μ!

Είσοδος 5 ευρώ

Εάν είστε κάτοχος της Κάρτας Φίλων του CFF μπορείτε να δείτε 4 ταινίες της Λέσχης Κινηματογράφου Χανίων δωρεάν!

Περισσότερες πληροφορίες για την Κάρτα Φίλων www.chaniafilmfestival.com/friends

Για το πρόγραμμα των ταινιών της λέσχης για το 2018 δείτε το σύνδεσμο: www.chaniafilmfestival.com/cineclub

Περισσότερες πληροφορίες για την Κάρτα Φίλων www.chaniafilmfestival.com/friends

Για το πρόγραμμα των ταινιών της λέσχης για το 2018 δείτε το σύνδεσμο: www.chaniafilmfestival.com/cineclub