ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Προβολή της ταινίας “Rafiki-οι καλύτεροι φίλοι” στο Ρέθυμνο

rafiki-poster-flyerfilm-peliculas-movies-familiar-tvΗ Κινηματογραφική Λέσχη Ρεθύμνου (ΚΙΝ.ΛΕ.Ρ.), σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνου, και με την Νορβηγική Πρεσβεία Αθηνών, θα προβάλλουν την παιδική ταινία με τίτλο «Rafiki-οι καλύτεροι φίλοι», στον κινηματογράφο Απόλλων (Μεσολογγίου 18, παλιά πόλη) την Κυριακή 2 Απριλίου στις 12.00 π.μ.

Παρότι παιδική ταινία απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους, με θέμα την φιλία, το θάρρος των παιδιών και τις δυσκολίες απόκτησης πολιτικού ασύλου.

Περίληψη:

Η Julie, η Mette και η Naisha είναι καλύτερες φίλες και συμμαθήτριες. Ζουν σε ένα μικρό χωριό στη Νορβηγία. Μια μέρα η Naisha εξαφανίζεται και κανείς δεν ξέρει που βρίσκονται η ίδια και η μητέρα της.

Αποδεικνύεται ότι έχουν φύγει μακριά από το κέντρο για τους αιτούντες άσυλο, όπου έμεναν, και κρύβονται κάπου στο Όσλο, καθώς η αίτησή τους για άσυλο έχει απορριφθεί. Αν τους βρει η αστυνομία θα πρέπει να τους απελάσει.

Η Julie και η Mette αποφασίζουν ότι πρέπει να βρουν τη Naisha και τη μητέρα της και να τους βοηθήσουν. Τα προβλήματα όμως είναι πολλά: ο πατέρας της Julie είναι αστυνομικός, η Julie και η Mette είναι μόνο εννέα ετών, το Όσλο είναι πολύ μακριά από το σπίτι και τα Χριστούγεννα πλησιάζουν.

Με μόνο στοιχείο μια διεύθυνση γραμμένη με αόρατο μελάνι, η Julie και η Mette παίρνουν το τρένο για την πρωτεύουσα, το Όσλο. Αυτό σηματοδοτεί την έναρξη μιας αξέχαστης περιπέτειας σε μια συναρπαστική ταινία.

Με τους: Ane Dahl Torp, Anders Baasmo Christiansen, Jon Øigarden
Σκηνοθεσία: Christian Lo
Παραγωγή: Νορβηγία, 2009
Υπότιτλοι: Ελληνικοί

Γενική είσοδος 5 € για τους ενήλικες, 3 € για τα μέλη της ΚΙΝ.ΛΕ.Ρ., 2 € για μαθητές και φοιτητές, 1 € για τα παιδιά του 2ου Δημοτικού Σχολείου.

Πληροφορίες: 6937189307, 28310 22229, kinlesreth@gmail.com, kamarakiparents@gmail.com.