ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Προβολή του ντοκιμαντέρ “Solitaire ou Solidaire?” σε Ρέθυμνο και Χανιά

ντοκιμαντέρ “Solitaire ou Solidaire?”Tο ντοκιμαντέρ “Solitaire ou Solidaire?” ταξιδεύει στην Κρήτη για δύο προβολές μέσα στον Ιούλιο.

Συγκεκριμένα η ταινία θα προβληθεί την Τρίτη στις 12 Ιουλίου, στα Χανιά στην πλατεία της Σπλάντζιας και ώρα 20:30 και την Τετάρτη 13 Ιουλίου, στο Ρέθυμνο, στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου στις 20:30.

Είσοδος ελεύθερη.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με τους δημιουργούς.

Λίγα λόγια για το ντοκιμαντέρ:

Ένα ντοκιμαντέρ για το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης, για το δικαίωμα στην υγεία και την αλληλεγγύη στην Ελλάδα της κρίσης.

Η μοναξιά δεν είναι απλά ένα υπαρξιακό ζήτημα αλλά αποτέλεσμα των πολιτικών που ακολουθήθηκαν στα χρόνια των Μνημονίων. Η αλληλεγγύη ήρθε ως απάντηση στην κοινωνική απομόνωση. Το ντοκιμαντέρ για το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης στην Θεσσαλονίκη ξεκινά από την βασική αφορμή της δημιουργίας του, την απεργία πείνας των 300 μεταναστών εργατών το 2011. Στη συνέχεια μέσα από τις μαρτυρίες ασθενών και μελών του ΚΙΑ αποτυπώνει τον αποκλεισμό από το δικαίωμα στην περίθαλψη. Το ιατρείο εν μέσω της χειρότερης ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνει η Ελλάδα εξυπηρετεί τις ανάγκες πολιτών, μεταναστών και Ελλήνων που βρήκαν κλειστές τις πόρτες του συστήματος Υγείας. Παράλληλα διερευνά το αν η αλληλεγγύη ως πρακτική “μεταγγίζεται” μέσα από τις δομές αυτές στην κοινωνία.

Σκηνοθεσία-παραγωγή (με αλφαβητική σειρά): Ειρήνη Καραγκιοζίδου, Άκης Κερσανίδης, Αιμιλία Κουγιουμτζόγλου, Κική Μουστακίδου, Σταυρούλα Πουλημένη, Χρύσα Τζελέπη

Μοντάζ: Θεόφιλος Καλαϊτζίδης
Πρωτότυπη μουσική: Γιάννης Παπαγεωργίου

fb page: Μόνος ή Αλληλέγγυος;/ Solitaire ou Solidaire?
Email: kiathessdoc@gmail.com