ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Προβολή του ντοκιμαντέρ “Τα παιδιά της Άρνα”

Προβολή του ντοκιμαντέρ “Τα παιδιά της Άρνα” Με την εκεχειρία σταμάτησαν μόνο οι βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας. Δεν έληξε ο αποκλεισμός, δεν σταμάτησαν οι κατεδαφίσεις σπιτιών, δεν σταμάτησαν οι παράνομοι εποικισμοί.

Ο Παλαιστίνιοι συνεχίζουν να αντιμετωπίζονται ως πολίτες δεύτερης κατηγόριας, στερούνται βασικά δικαιώματα: το δικαίωμα στην ελεύθερη μετακίνηση, σε αξιοπρεπή εργασία, σε μόρφωση και σε υγεία, ενώ υφίστανται καθημερινά την αυθαιρεσία των ισραηλινών στρατιωτών και τον εποίκων. Κινδυνεύουν να απαχθούν, να φυλακιστούν, να δολοφονηθούν. Το έγκλημα του Ισραήλ είναι διαρκές. Το ίδιο και το αίτημα για ελευθερία και δικαιοσύνη στην Παλαιστίνη.

Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό συνεχίζει τις εκδηλώσεις σχετικά με τη Παλαιστίνη και γενικότερα τη Μέση Ανατολή, με το ντοκιμαντέρ του Juliano Mer Khamis και Danniel Danniel “Τα παιδιά της Άρνα” (2004) την Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 20:30 στην Πλατεία Μικρασιατών.

Στην πόλη της Τζένιν, στη Δυτική Όχθη, η ισραηλινή ακτιβίστρια Άρνα Μερ Χαμίς, στήνει ένα θεατρικό εργαστήρι με μαθητές μικρούς παλαιστίνιους. Τα παιδιά μεγαλώνουν βιώνοντας την δολοφονική πολιτική του Ισραήλ. Λίγα χρόνια αργότερα στο ξέσπασμα της δεύτερης Ιντιφάντας τα παιδιά αυτά θα πάρουν μέρος στην αντίσταση, θα σκοτωθούν, θα φυλακιστούν.

δείτε που είναι η Πλατεία Μικρασιατών

Ρέθυμνο 741 00, Ελλάδα