ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Ψήφισμα για την παγκρήτια  κινητοποίηση των ξενοδοχοϋπαλλήλων επέδωσε στην Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης το Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου

Την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, επισκέφτηκε σήμερα αντιπροσωπεία των μελών του Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνου στο πλαίσιο των σημερινών παγκρήτιων  κινητοποιήσεων  των ξενοδοχοϋπαλλήλων.

Η αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου επέδωσε στην Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης το κοινό ψήφισμα του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και συναφών επαγγελμάτων Ν. Ρεθύμνου, των Σωματείων Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου και Ν. Χανίων,  και του Συνδέσμου Υπαλλήλων Ξενοδοχείων Ν. Λασιθίου,  στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρονται στα μέτρα στήριξης των εποχικών εργαζομένων, την εφαρμογή και τήρηση της τοπικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, την κατάργηση του Ν. 3986/11, που έθεσε πλαφόν στην επιδότηση ανεργίας  των εποχιακών εργαζομένων και αποκατάσταση του χρόνου τακτικής επιδότησης κ.α.  

Η κα Λιονή εξέφρασε την συμπαράστασή της και τόνισε ότι τα εργασιακά δικαιώματα, που έχουν κατακτηθεί με αγώνες ετών των εργαζομένων είναι αδιαπραγμάτευτα και το δικαίωμα στην εργασία και οι αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίες πρέπει να προασπιστούν με κάθε τρόπο.