ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Ψήφισμα στήριξης του Συνδικάτου Οικοδόμων Ρεθύμνου στην απολυμένη ξενοδοχουπάλληλο

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ρεθύμνου στηρίζει την απολυμένη ξενοδοχουπάλληλο που σήκωσε το κεφάλι μπροστά στις απαράδεκτες αυθαιρεσίες της εργοδοσίας .

Καταγγέλουμε την εργοδοσία του μεγάλου ξενοδοχείου στην περιοχή του Πλατανιά ,που απέλυσε την συνάδελφο επειδή διεκδίκησε τα αυτονόητα δηλ να δουλεύουν 8ωρο και να πληρώνονται οι υπερωρίες. Παρά την υπόδειξη του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας Χανίων -το όποιο έκρινε την απόλυση παράνομη- , η εργοδοσία συνεχίζει την ίδια εκδικητική στάση.

Η κυβέρνηση άνοιξε τον δρόμο σε τέτοια περιστατικά, να γίνονται ακόμη πιο συχνά με το νέο νόμο έκτρωμα που κατάργησε ουσιαστικά το 8ωρο, νομοθέτησε την 10ωρη δουλειά με μείωση αποδοχών, αύξησε τις υπερωρίες, κατάργησε ουσιαστικά το δικαίωμα στην απεργία και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Αυτή την στιγμή ζούμε στο πετσί μας τον εργασιακό μεσαίωνα και ειδικά με το κύμα της πανδημίας είμαστε ‘μετέωροι’ χωρίς μέτρα προστασίας της Υγείας στους χώρους δουλειάς.

Τα ξενοδοχεία ενώ έχουν σχεδόν πληρότητα, δουλεύουν με το μισό προσωπικό, με απίστευτα ωράρια, απλήρωτες υπερωρίες και πολλές φορές χωρίς ρεπό.

Η κατάσταση είναι και στο δικό μας κλάδο η ίδια. Εντατικοποίηση της δουλειάς , εργατικά ατυχήματα , απλήρωτες υπερωρίες , ανασφάλιστη εργασία.

Δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια!!!!

Όλο το προηγούμενο διάστημα διδαχθήκαμε ότι η οργάνωση και η συσπείρωση στο σωματείο μπορεί να φέρει αποτελέσματα.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

· Να παρθεί πίσω η παράνομη απόλυση

· Να πάρει ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ μέτρα το κράτος για να μην ξανα υπάρξουν τέτοια περιστατικά

· Απαιτουμε να παρθεί πίσω ο νόμος έκτρωμα-Χατζηδάκη και να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοι νόμοι που έχουν ψηφίσει όλες οι αστικές κυβέρνησεις ΝΔ,ΣΥΡΙΖΑ,ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Δίνομαι όλες τις δυνάμεις μας, τα νομοσχέδια τους να μείνουν στα χαρτιά.

Σκλάβοι του 21 αιώνα δεν θα γίνουμε!

Συνδικάτο Οικοδόμων Ρεθύμνου